IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Илюзорен боди арт

21 март 2013 07 00

Съвършенството на рисунката може да създава цял друг свят

Снимка: mymodernmet.com

Снимка: mymodernmet.com

Илюзията е магия. Зрителната измама също. Боди артът е вид изкуство, чрез което едно тяло може да стане по-красиво, съвършено или интересно. Истинско предизвикателство за един артист или любител е да може да рисува по начин, който да подвежда към друга реалност, без намесата на фотошоп.

На това е способен японският художник, известен като Чао-сан. Той обаче, не е единственият творец, който създава сюрреалистични картини върху телата на хората. Друг изявил се художник е 19-годишният студент в Университета по изкуства Мусашино, който също предизвиква истински фурор с произведенията си.

Подобен боди арт, в който има намесена частица илюзия, буквално може да „взриви“ умовете ви. Чао-сан е истински майстор-манипулатор, който създава страхотни картини, оборудвайки се само с няколко акрилни бои и голи тела. Артистът обича да влага нотка хумор в своите творби.


Той изобразява кожа, разтваряща се с ципове, копчета, откопчаващи корем и други шантави илюзорни картини. Всичко изглежда напълно реално и истинско, но същевременно невъзможно. Сякаш реално и нереално се сливат в едно и образуват една обща действителност.

А сега сложете усмивка на лицето и влезте в галерията, за да разгледате боди арта на Чао-сан.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари