IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ограда, нашарена със сутиени

15 април 2013 05 20

Мястото се намира в Нова Зеландия

Снимка: urbanghostsmedia.com

Снимка: urbanghostsmedia.com

Как бихте реагирали, ако пътувате по междуградски път и отстрани забележите ограда, по която смело се веят не един и два сутиена? Може би ще си помислите, че това е някаква шега или че определено нещо нередно се случва на това място.

Точно по Коледа през 1999 година в Нова Зеландия се случва нещо наистина странно – на една ограда се закачват четири сутиена. Причината за появата на дамското бельо остават неизвестни. Местните земевладелци от района Кардрона не възразяват срещу необичайната украса. Така до февруари 2000 година на знаменитата ограда вече има закачени около 60 сутиена.


Както всяко странно събитие и оградата, нашарена със сутиени, не остава далеч от медийното популяризиране. Малко след като новозеландската преса обръща внимание на странния феномен, броят на закачените сутиени значително нараства. Не след дълго медийният интерес се разпространява и в Европа.

Снимка: urbanghostsmedia.com

По този начин районът Кардрона и по-специално оградата със сутиени се превръща в известна, макар и противоречива туристическа атракция за пътуващите до Нова Зеландия. Местните жители са разделени в мнението си към странната атракция.

Снимка: urbanghostsmedia.com

Някои приветстват нестандартната ограда, докато други смятат, че закачените сутиени е наистина грозна гледка. Трети пък се притесняват, че висящото дамско бельо може да обиди чуждестранните посетители.

Снимка: urbanghostsmedia.com

Въпреки широката популярност, оградата със сутиени е премахната от местната власт, заклеймена като „опасност за трафика“. Макар знаменитата ограда вече да не съществува, тя продължава да вдъхновява хората.

На фестивала в Уанака, Нова Зеландия, се направил опит да се създаде най-дългата ограда със сутиени в света. Събитието спечелило 100 000 долара за благотворителност и достигнало впечатляващите 7400 закачени сутиена.

Снимка: urbanghostsmedia.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари