IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гигантска Барби вълна

1 април 2014 12 11

Ето какво могат да направят 3000 кукли Барби заедно

Снимка: clyde yee

Снимка: clyde yee

Едва ли има момиченце, което в детството не е притежавало поне една кукла Барби. Всъщност русокосата красива кукла е любимата играчка на повечето малки момичета, които по цял ден могат да я преобличат, да ѝ разресват косата и да я водят на разходка.

Именно заради носталгията по детството и Барби времената белгийката Анет Тас решава да създаде една изключително необикновена скулптура. „Вълна 1“ представлява огромна вълна, направена от.. кукли Барби. Монументалната инсталация се извисява на 2,7 метра височина и е широка 3,7 метра.

Скулптурата е разположена на плажа Cottesloe в Пърт, Австралия. За нейното построяване са използвани над 3000 кукли Барби, събрани от различни магазини за предмети втора употреба. Така вълната се превръща в символ на бившите истории на хиляди малки момиченца, които преди са притежавали куклите.

По време на направата на вълната от кукли създателката ѝ Анет Тас черпи вдъхновение от собствените си спомени от детството и емоционалните спомени от своята младост. Тя иска да покаже колко ценен и кратък е този период от живота на всеки човек.

Влезте в нашата галерия и разгледайте огромната вълна от кукли Барби, изникнала на австралийски плаж.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
много оригинално, няма що... това ли е изкуството днес?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар