IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Моята прекрасна лейди

15 март 2012 05 55

Не ви трябва благодетел, за да се превърнете в дама... носите го в себе си!

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Вечната класика – историята на зрял мъж, който взема под крилото си момиче, непохватно и първично, и го моделира така, че накрая се влюбва в творението си. Разбира се, историята завършва с хепиенд и затова никога не слиза от сцената - нито на театъра, нито на живота. Само че пътят, докато се извърши метаморфозата, не винаги е толкова забавен, както в знаменитото произведение на Бърнард Шоу. Истината е, че докато жените разберат колко преходна е модата на еднодневките, минава време.

Истинската жена е винаги лейди. Тя не се страхува да променя себе си, защото знае, че променяйки себе си, променя всичко в живота си – обстоятелства, случки, събития... Един от капаните, които животът много често поставя на най-неочаквани места, е собствената ни самооценка. Ако е ниска, тя разрушава безмилостно всички възможни перспективи. Ако е прекалено висока, рискуваме да не видим нищо от онова, което по право няма как да не го забележим.

Жените обикновено копират модел на поведение – било домашен, било взето назаем от списанията или от модата на улицата. Това определено носи риск да загубиш собствената си индивидуалност, марширувайки в такт и в тон с останалите. Когато това обаче не носи нужното удоволствие, значи е време за промяна. Какавидата знае най-добре цената на промяната, докато се превърне в онази прекрасна, съвършена пеперуда. Всъщност когато решението е взето, няма причина, която би могла да сложи прът в колелото на промяната. Живеем в прекалено наситен компютърен век и да бъдеш различен е доста по-трудно. Но какво е животът без предизвикателствата?

Наистина не е нужно да имате богат и могъщ покровител, който да ви облича, съветва, напътства за да станете това, което винаги сте искали – истинска дама, една съвършена лейди. Точно като героинята в едноименния мюзикъл се налага да се учите отново да говорите, внимателно подбирайки думите си, интонацията, жестовете. Ако мислите, че това е много лесно, грешите. Онова, което правят и актьорите в първите си часове е умението да говорят. Бог дава глас, но от вас зависи как ще го използвате. Той е дал и думите, но всяка дума трябва да бъде точна и на мястото си. Защото всички знаем колко безсъдържателни и празни приказки могат да се изговорят ей така, буквално наизуст. Така че едно от най-важните условия е възможно по-голям речников запас. И не е да си играете с думите, а просто да ги контролирате.

Когато това вече е факт, проблемът с дрехите и визията си идва някак от само себе си. Истинската лейди не тича безразборно по магазините за да метне върху себе си всяка шаренийка, която й е хванала око. Точно обратното. Толкова прецизно ще подбира дрехите си, сякаш от това зависи животът й. И защо не – той може би точно от това зависи – от това как изглеждате, като искате, към какво се стремите.

Да изглеждаш добре не е просто да посетиш някой и друг магазин. Да изглеждаш отлично означава да познаваш в детайли желанията и мислите си. Колкото и да е странно, онази безсмъртна лейди на модата Коко Шанел го е казала перфектно – най-важното нещо при обличането е изражението на лицето. След като тази жена е изградила цяла империя, тя със сигурност е знаела какво говори. Не на последно място е онова, което мъжете ще усетят, когато вие дефилирате не на сцената, а в живота. Те безпогрешно усещат коя е истинска лейди и коя – доведената й сестра. А на вас остава само да решите коя искате да бъдете.

Автор: Светлана Видинска, info@tialoto.bg

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

margo ( преди 12 години )
na zurvula ako mu slojish luksozno tokche pak si e zurvul i si mirishe
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
shani ( преди 12 години )
Elle ( преди 12 години )
Този текст е 100 процента верен за всяка жена, която е родена лейди!!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар