IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И мъжът кълве на комплименти 

18 февруари 2013 15 40

Просто трябва да знаете как да му ги поднесете

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Казват, че трудно можеш да разоръжиш една жена с комплименти, но мъжа - винаги. Ама разбира се - какво си мислехте! Че само жената обича и приема топлите и красиви думи, а онези динозаври - мъжете панически бягат от тях. Защото мъжът по природа е ловец и целият му живот всъщност е една борба. Само си представете едно здраво мъжко тяло - без грам тлъстинки по него, съвършените черти на едно мъжествено лице - трудно може да се устои, нали. Но дори и такъв изключителен екземпляр е доста раним по отношение на думите. Той не по-малко от жените се нуждае от постоянна поддръжка и внимание. Така че на помощ идват комплиментите.

Затова доста е спорно твърдението, че пътят към сърцето на мъжа минава през стомаха. Вярно е, хранете си го, но на ласкавите думи реагира и котката даже. Хвалете го и той ще мърка също като нея. Може би не всички мъже, но болшинството веднага ще капитулират.

Най-главното е да не прекалявате.

Да не се подмазвате - това винаги личи и остава горчив вкус в устата. Може в началото и да ви повярват, но когато се усетят, заминавате в трета глуха и край с доверието му във вас, никакви мили думички после няма да имат абсолютно никаква стойност. Затова, хвалете го искрено - за работата му например. Той наистина е способен - просто му го казвайте, нуждае се от вашата подкрепа.

Понякога неговите успехи в службата се дължат именно на нея. Целувайте го често, гледайте го мило в очите - толкова е малко това, а от какво значение е само. Прегърнете го и му прошепнете колко е невероятен! Ако ви пита какво по-точно имате предвид, не се впускайте в обяснения - само ще развалите усещането. Не прекалявайте с разни сълзливи обръщения като "мило" например. Все пак той е мъж, нека се държи като лъв, а не като уплашен заек. Накарайте го да се чувства силен и значим, така че овладявайте в зародиш тези нездравословни уклони у вас.

Хвалете го пред приятелите му.

Това определено ще го зарадва страшно много, макар че упорито ще се опитва да го крие, но го правете. Освен това те също ще имат много високо мнение и за вас и ще мечтаят за такава съпруга. Пред собствените си приятелки не се престаравайте, защото някоя може и да се опита да привлече вашето съкровище. Това не ви трябва, нали!

Разбира се, свекървата! Възторгвайте се от сина й,само ако наистина смятате така, защото тези жени определено имат шесто чувство да усещат, когато нещо е фалшиво и неискрено. Усети ли мамичка, че нещо я пързаляте, веднага ще ви прати на наказателната скамейка. Или още по-далече. Но това, което със сигурност трябва да правите ,е просто да уважавате майка му. Това е най-големият комплимент за мъжа.

Когато сте в леглото - най-опасната зона.

В никакъв случай не правете сравнение между бившия и сегашния, дори да е в полза на сегашния. Мъжът остро реагира вътрешно дори на такива сладки капани като "О, скъпи, никой от тях не може да се сравнява с теб". Но не преставайте да го хвалите заради него самия. Защото в този момент съществува само той и място за други няма.
Изобщо, може да се отнасяте към комплиментите с чувство на хумор, но само ако мъжът може да го оцени - иначе става лошо. По-добре мълчете, ако не можете да кажете хубавите неща по един невероятен начин.

Някои може би са прекалено пестеливи на думи, но все ще могат да изрекат поне няколко. Вие си знаете кои - вълшебните!

Автор: Светлана Видинска, info@tialoto.bg

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Татяна ( преди 11 години )
Веднъж да прочета различен тип съвети за жени вместо обичайните - как да изманипулират и изцедят половинката си.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анел ( преди 11 години )
Поредно точно попадение, поздравявам те.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар