IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На дъното на чашата кафе е вашият характер 

20 март 2013 15 00

Естетите обичат капучино, а волевите натури се спират на еспресото

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Дали сте се замисляли, че кафето, което предпочитате, може да разкаже доста за вас? Психолозите смятат, че e така!

Еспресо или турско кафе

Както и да се приготвя, резултатът е един - малка чаша с горещо, силно и концентрирано кафяво удоволствие, събрала в себе си максимума от вкуса и аромата на кафеевите зърна. Резултатът е почти мигновен - бодрост и отлично настроение. Това кафе предпочитат силните, волеви натури, които търсят максимален резултат при минимални усилия и обикновено го получават. Могат да критикуват близките си за разни дреболии, но са способни на истински подвизи в името на любовта и дружбата.

Капучино

Смята се за най-изисканото кафе - горещо, с гъста, млечна, изящно украсена пяна. У дома можете да го приготвите само със специална кафеварка с приставки към нея, затова обикновено любителите на капучиното го пият в заведение, където получават не само любимата си напитка, а и възможност за общуване. Те са естети, благородни, чувствителни - улавят сенките и полусенките, различните нюанси в общуването, освен това са доста търпеливи с другите хора. Подхождат им професии, които са публични - защото сред обществото се чувстват като риба във вода, направо са в стихията си.

Американо

Сещате се, нали - огромна чаша не много силно кафе, но пък достатъчно, за да ти вдъхне спокойствие и сигурност. Предпочитат го хора, склонни към компромиси, но не отказващи на себе си някое и друго удоволствие. По принцип са широко скроени натури, леко преодоляват трудностите и то без да изменят на вътрешните си принципи. Доста надеждни са, в любовта се стремят към искреност и внимание, но не понасят недомлъвките или измамата. Умеят да разпределят приоритетите си.

Мока и лате

Към тази напитка освен захар и мляко, можете да прибавите най-различни други неща, като например сироп и шоколад. Да, защо не? Любителите на латето на практика не понасят скуката и еднообразието. Те могат да превърнат всеки ден в празник и щедро да го споделят с близките си. С тях е леко, спокойно и красиво. Винаги намират повод за радост. В трудни моменти са способни да извлекат нещо положително дори и в най-кризисната ситуация. Понякога изглеждат лекомислени, но тъкмо те придават цвят на празника и усещане за щастие.

Студено кафе

Няма край списъкът с ледени коктейли, в основата си съдържащи кафе. Популярни са сред хората, които са истинско динамо по темперамент - енергични и нетърпеливи. Такива хора не обичат да чакат за нищо – дори кафето искат сега и веднага, още преди да кипне. Такива са и към другите неща от живота. Но пламенно реагират на несправедливостите, на лъжата и фалша. Понякога вършат глупости, но са незаменими там, където се отстоява гледна точка. Спокойно може да им възложите да защитават ваш проект и то не за друго, а защото самите те вярват в него. Студено кафе - горещо сърце!

Е, разни кафета, разни хора!

Автор: Светлана Видинска, info@tialoto.bg

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари