IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изкуството с главно К

13 май 2013 06 40

Или защо се опитваме да я обидим с думата „к*чка”, а всъщност тайно ѝ завиждаме

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

В днешните времена човек трябва да е егоист. По цял ден слушаме как трябва да бъдем по-човечни и великодушни, как трябва да мислим за другите, ала когато на нас ни се случват лоши гадни неща и никой не застава зад гърба ни, си казваме – искам да стана „к*чка".

Думата „к*чка" вече не е обида. Тя не е мръсна дума, защото тези жени просто си гонят интереса, без да пречат на другите. Те знаят какво искат, казват го на глас и са готови да преследват целите си. И кой може да ги вини? Това си е човешко право да се бориш за своето място под слънцето!

А и като погледне човек в личен план, май на мъжете им харесват по-опърничавите дами, които не са безгласни букви, а могат да кажат „не", „искам", „ще го направя", „заслужавам това"!

Наскоро един приятел скъса с последното си гадже. Бяха заедно само месец и в началото казваше за нея, че е „мило и приятно момиче". Когато го попитах какво стана, той ми отвърна: „Стана ми скучно. Тя е прекалено добра и мила. Тръпката просто изчезна. Каквото и да кажа, винаги е съгласна с мен".

Казват, че един мъж иска спокойствие, но ето че спокойното съжителство с една жена му омръзва. И той оставя питомното, за да търси дивото!

В работата пък, ако играеш послушното и добро момиче, всички те тъпчат и те товарят с куп задачи, И тъй като си прекалено добра, не казваш НЕ. А после се прибираш по никое време и проклинаш работния си ден, превърнал се от 8 в 12-часов. Накрая се питаш: Справедливо ли е това?

Да, справедливо е! Защото ти си го направила така.

Не казвам, че трябва да се превърнеш в коравосърдечната егоистка, която да е толкова самовлюбена и да не вижда по-далече от носа си. Трябва просто да си отстояваш интересите и да приемеш с усмивка, ако някой те нарече „к*чка" за това.

Защото к*чката умее да живее и е щастлива, знаейки, че животът ѝ е в нейните ръце.

Ето ги и съвременните характеристики на тази особа. Как ви звучат?

1. Тя не си трае, когато нещо не ѝ харесва: „Ето така се чувствам сега и това е , което искам", „Това направо ме ядосва", „Трябваше да направиш точно това!", „Не съм съгласна с това, което каза/направи, защото аз го виждам така..." – тези фрази са част от речника ѝ и тя ги използва толкова често, колкото сметне за необходимо.

2. Тя поставя ясни граници: Ако някой я ядоса, тази жена няма да се посвени да му заяви какво го очаква. Няма да си затрае, за да се спаси от конфронтация. К*чката щ заплаши индиректно и то не живота ви, а съвместната ви работа, връзка, приятелство, ако не стане на нейното.

Може и да ви даде втори шанс, ако се издъните според нейните критерии, но няма да пропусне да ви го натърти и да ви предупреди какво следва.

„Не ти позволявам да ми говориш по този начин", „Ако още веднъж се издъниш, ще направя ...", „Ще ти дам тази сума, но искам да ми я върнеш в рамките на седмица" – на пръв поглед тези думи звучат съвсем нормално, ала ако не са във ваш интерес, ще кажете просто : „Каква к*чка!", нали?

3. Тя се бори, а не е жертва: Много жени се питат: „Никога не съм се държала с някого по този начин, защо той/тя го прави с мен?". Те прекарват много време да анализират ситуацията и да се чудят как да се защитят. Това ги прави жертви.

Ако някои те атакува, трябва да отвърнеш на атаката с атака. Неслучайно фразата: „Атаката е най-добрата защита" е мото на много велики личности!

Така че ако попаднете в центъра на вербална атака срещу вас, по-добре е да кажете: „Щом искаш така да играем, и аз имам с какво да се включа. Не си мисли, че нямам скрити оръжия, с които да спечеля тази битка". Има вероятност отсрещната страна в спора да се отдръпне, изправена пред неизвестното. Но дори и да не го направи, това е по-добрият вариант, отколкото да кажете : „Нараняваш ме с тези думи", защото само ще покажете слабост и атаката ще се задълбочи.

К*чката може да играе мръсно, когато бъдещето ѝ е заложено на карта. Тя никога, ама никога не се предава! Затова и върви напред, а не се превръща в нечия пионка.

4. Тя не позволява да ѝ вменяват чувство за вина: Нейната работа не е да прави някого щастлив. Без значение дали това е шефът ѝ или капризният ѝ съпруг. Ако проектът е трябвало да бъде свършен по-рано, то е трябвало да бъде задвижен по-рано. Вината не е нейна и тя няма да позволи на никой да ѝ я натрапи.

Ако детето ѝ я обвини, че е лоша майка, тя просто ще му каже: „Знам, че си бесен, но все пак ще си изчистиш стаята преди да излезеш". Ако съпругът ѝ прошепне по телефона: „Бейби, липсваш ми, хайде прибирай се!", тя ще му отвърне: „Бейби, и ти ми липсваш, но знаеш каква ни беше уговорката. Имам още два часа за пазар и ще се видим после у дома".

5. Тя кара мъжете да се поизпотят преди да си даде сърцето (ако си го даде): Тази жена си знае цената и затова мъжете тичат след нея, а не тя след тях. Тя никога не е на тяхно разположение, защото разполага сама с времето си и дори след като си признае, че е емоционално увлечена по някой мъж, не се превръща в негова сянка. Може би това я прави „к*чка" в очите на останалите жени, които просто се съобразяват и съобразяват.

В крайна сметка никой не го е вързал за вас, ако иска да ви променя, да хваща пътя, както се казва. Но не забравяйте – дивото е винаги по-изкушаващо. И той вижда в нея предизвикателството, дори когато тя му е дала сърцето си.

Да бъдеш силна и еманципирана жена, не означава, че трябва да си зла. Идеята на тази „к*чка" е просто да се погрижи за себе си, а не да вгорчи живота на другите. Тя не настъпва, когато не са я настъпили, а реагира според интересите си, когато ситуацията го налага. Затова и има вариации на това определение. Аз се възхищавам на тези, които си тежат на мястото, а вие?

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари