IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вашият неудачник

28 юни 2013 14 00

Обичате ли го или не, той не е добър пример за децата ви

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Не вярвам, че зад всеки преуспял мъж стои жена. Вярвам, че зад всеки неудачник обаче има наказана жена. Разбира се, по традиция винаги има изключения от правилото, защото причините могат да бъдат много различни.

Вярно е, че има направо проклети жени, които натоварват мъжа с всичко, което им хрумне и той поема риска да се сгромоляса под тежестта на непрекъснатите изисквания. Още повече, че тя може открито да му се присмива, сравнявайки го със супер преуспелите. Това е доста подличко, още повече че все пак го е познавала достатъчно, за да се омъжи за него. Но явно е забравила това, защото вдига все по-високо летвата и накрая съкрушен, мъжът стига до печалния извод, че тя иска от него единствено и само пари. Доста погрешен подход.

Ако виждате, че той полага всички усилия да задоволява потребностите на семейството ви, не го ругайте, а поощрявайте загрижеността му, желанието му да направи повече. И ако това повече ви се струва съвсем мизерно, не се отказвайте. Създайте му мечта. Може да го запалите за нова кола или пътешествие единствено когато му докажете, че вярвате в него и в способностите му. Той очаква и иска това от вас. Дори и несъзнателно. Направете от своя аутсайдер лидер!

Абсолютният плужек

Най-лошото, което може да ви се случи, дами. Освен ако се омъжите за абсолютния ревнивец – това пък е черният вариант. Ако човекът до вас спада към категория плужеци, определено сте изтеглили късата клечка. Такъв мъж обикновено е силно апатичен, няма никакви желания, никакви стремежи и нищо не е в състояние да го изтръгне от пълното социално вцепенение- дори и ядрен взрив. Това, че вече имате деца, че има инфлация, че животът е напрегнат и труден хич не го засяга.

Чудите се как мъкнете тази раница на гърба си, предполагам. Ами доброволно! Мислите ли, че правите услуга на децата си, когато той е у дома в качеството само на количество. Вероятно отдавна сте престанали да го обичате, дори да го уважавате. Децата също не го уважават. Но лекото им презрение сега може да се превърне в друга, разрушителна сила утре. Защото често децата копират модела на поведение в семейството като малки и после го прилагат в семейството, което те пък създават. Така че поговорете си много сериозно и вижте какво решение ще вземете.

Жертва на обстоятелствата

Никой не е застрахован от този вариант, така че тук трябва да се пипа с хирургически ръкавици. Случва се с хора, които са имали блестяща кариера и изведнъж са останали на улицата , когато са все още млади и работоспособни. Бивши военни например. Те трудно се адаптират към новата обстановка и ако не застанете до тях, лесно биха изпаднали в депресия. Няма страшно при това положение.

Наистина, ролите могат да се сменят, защото вие ходите на работа, но пък той ще поеме домашните задължения. Нека види лесно ли е у дома, защото никой си няма представа колко обемна е къщната работа докато сам не се захване с нея. Но важното е, че светът наистина е за двама и ако смятате, че с течение на времето всичко ще се оправи и то по най-добрия начин, вие може да не сте в числото на преуспелите жени, но сте в числото на умните жени.

И не забравяйте, че винаги има изход от всяка ситуация. Не е задължително да бъде вратата.

Автор: Светлана Видинска, info@tialoto.bg

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари