IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Купон край морето

5 юли 2011 11 52

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Автор: Топшоп Лейди

Някога не ви ли се е искало да зарежете всичко и да отпрашите с пълна скорост към морето? Ако ще и да е само за един уикенд!

Не знам за вас, но аз никога не съжалявам, когато с ясно съзнание (а може би не чак толкова ясно) поемам риска да се „убия” от път в събота сутринта, да прекарам една бурна безсънна нощ край плажа, в неделята отново да се „убия” от път, а в понеделник да проклинам съдбата, че пак съм на работа.

За мен това „изпитание” е най-сладкото нещо! Защото въпреки всичко после цяла седмица усмивката не слиза от лицето ми.

И след като неотдавна се хванах, че съм зациклила, осъзнах, че е дошъл моментът пак да се подложа на него. Този път обаче реших да съчетая моите две най-големи страсти – готвенето и приятелите, и да си осигуря ударна доза по-добро настроение.

Явно когато човек си науми нещо, съдбата му помага, за да го постигне. За мое щастие повечето ми приятелите бяха свободни през следващия уикенд. А когато разбраха, че ги каня на скаридено парти в къщата ми край морето, веднага се съгласиха да се изстрелят към южното черноморие.

И ето, че в ранния съботен следобед вече се бяхме паркирали на плажа и се наслаждавахме на най-страхотното ягодово мохито на света. Господи, беше толкова невероятно, че без да се усетим бяхме изпили няколко коктейла и пак без да се усетим вече беше станало привечер.

Признавам си, малко се изложих като домакиня. Приятелите ми бяха гладни, а аз още не бях приготвила нищо. Но нали съм си маниачка на тема готвене – бях открила идеалните керамични тигани, в които нещата стават за секунди.
Помолих една приятелка за подкрепление, връчих й единият тиган за пържене Делимано   и се заехме да спретнем на бързо едни скариди по гръцки!

А знаете ли - всяко зло за добро! Въпреки, че приятелката ми не си падаше по кулинарните приключения, тази вечер успях да накарам да проготви. Тя разбра, че вкусните ястия не са кой знае каква философия. Стига да имаш под ръка тиган, оборудван с незалепващо покритие, което не се надрасква, и с термо сензор, който да ти показва кога температурата е подходяща за готвене.

А и след като видиш как всички си облизват пръстите от кеф, че са си хапнали най-вкусните скариди на света, как да не ти се прииска да готвиш по-често?


Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари