IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да предпазим телефона си, докато сме на плажа

11 юни 2019 11 30

Съвети за мобилното устройство, за спокойна и сигурна почивка

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Най-вероятно вече сте готови за лятото. Почивката е планирана, багажът е почти стегнат, може би още един чифт бански да си купите, просто за всеки случай. Но дали телефонът ви е подготвен?

Лятото е време за приключения и най-добрият начин да ги запечатате е с хубав телефон. Фотоапаратите вече останаха в историята, благодарение на развитието на технологиите и постоянното подобряване на камерите в мобилните устройства. Но това може да се превърне в предизвикателство, ако телефонът ви не работи точно когато трябва. Плажът е едно от местата, които крият големи опасности за техниката и не става въпрос само за водата, а и за пясъка.

Ето защо ви предлагаме няколко съвета, с които да се погрижите за телефона си преди да тръгнете към вашата лятна дестинация.

Не го излагайте на слънце

След като вече сте намерили перфектното място за почивка, избрали сте си и точното място на плажа, време ви е да направите една снимка и да я публикувате в социалните мрежи. Нека колегите и приятелите ви да завиждат. Но преди да оставите телефона си на кърпата до вас, за да го виждате по всяко време, помислете колко от Слънцето стига до него. Излагането на директна слънчева светлина може да прегрее устройството ви, а това води до разваляне на батерията и софтуера.

За да предотвратите такива проблеми, уверете се, че телефонът ви е на сенчесто и сравнително хладно място. Можете да го сложите под шапката си или пък в чанта, която е на сигурно място под чадъра.

Внимавайте с пясъка

Може да се чувствате сигурни, когато телефонът ви е на кърпата и не докосва пясъка, но дори така може да попаднат песъчинки вътре в устройството. Лек вятър или пък последиците от тичането на малки деца около вас може да докара пясък на най-недостъпните места във вашето устройство.

Решението е да закупите тапи, които запушват отворите за слушалки и зарядно. По този начин намалявате значително риска от повреда заради пясъка.

Водоустойчив калъф

Най-големият риск е от водните пръски. Особено ако искате да направите хубава снимка на вълните и сте прекалено близо до водата. Също така има и огромен риск някое дете с воден пистолет да реши да се пръска с приятелите си точно до вас и неволно да намокри телефона ви.

Най-сигурният начин е да си вземете водоустойчив калъф, който ще позволи дори да правите снимки докато сте във водата.

Почистете го след като се приберете

След всяко прибиране от плажа е хубаво да почистите телефона и калъфа си със специални кърпички. Възможно е да сте го пипнали с мазни пръсти след като сте се намазали със слънцезащитен крем. Петната трудно ще се премахнат сами, затова трябва вие да го направите. Иначе телефонът ви ще започне да лепне или да ви се изплъзва лесно от ръката.

 

Снимки: iStock

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари