IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лесни и освежаващи коктейли за лятото

9 юли 2019 14 40

Те съдържат само три съставки

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Лятото е в разгара си и плажовете вече са пълни. Всеки се опитва да се скрие от жегата или пък да се разхлади във водата. Но едно от най-приятните неща през лятото са освежаващите коктейли, които хем придават добро настроение, хем поддържат тялото в нормална температура.

Ако сте от хората, които обичат такъв тип напитки, със сигурност имате любим коктейл, който обичате да си поръчвате. Но пък ако все още нямате предпочитания и се чудите какво точно да направите за поредното си градинско парти, не се притеснявайте. Има няколко коктейла, които са много лесни за създаване, с които ще успеете да зарадвате приятелите си.

Ето няколко освежаващи напитки, които включват само три съставки и как да си ги направите.

Маргарита или Палома

Класически летен коктейл, който се прави с текила, сок от лайм и портокалов ликьор. Има множество рецепти за това по колко точно трябва да включите от всяка една съставка в напитката, но все пак не трябва да прекалявате с алкохола. Важното е коктейлът да е свеж, а не да ви стане още по-топло през и без това горещите дни.

Снимка: Pixabay

Друг коктейл, който съдържа в себе си текила и сок от лайм, е мексиканският Палома. В него обаче вместо портокалов ликьор, се добавя сок от грейпфрут. В Мексико това питие е много по-популярно от маргаритата. Ако го сервирате с лед, ще получите невероятен освежаващ ефект.

Снимка: iStock

Дайкири или Куба Либре

Ако не сте фен на текилата, винаги може да преминете към ром. Тук коктейлите също не са за изпускане и в тази категория попадат дайкири и куба либре. Първото питие се прави от бял ром, сок от лайм и какъвто искате сироп – може да ягодов, маракуя или друг плод по ваш вкус.

Снимка: Pixabay

Другият предпочитан коктейл с ром е куба либре. Това питие, което вече трудно може да се намери в Америка, а пътуването до Куба беше ограничено от президента Тръмп, се прави от ром, сок от лайм и кока-кола. Добавете малко лед и може спокойно да легнете на шезлонга и да се насладите на спокойния ден.

Снимка: Pixabay

Текила сънрайз

Неостаряващ коктейл за топлите дни. Текила сънрайз преминава през времето и се превръща в любимо питие на поколения наред. Съдържа текила, портокалов сок и сироп от нар. Питието е чудесен избор за излизане с приятели, тъй като не е много силно и не съдържа голямо количество алкохол. За красота може дори да добавите резен портокал или пък една череша.

Снимка: iStock

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари