IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да спестим пари от самолетен билет?

15 юни 2019 12 00

Съвети за по-евтино пътуване

Снимка: istockphoto

Снимка: istockphoto

Сезонът на почивките вече чука на вратата, а това ни подтиква да помислим за пътуването си. Много от хората избират чужбина и това е свързано със запазване на самолетни билети и спестяване на пари за пътуването. Понякога обаче самолетните билети се оказват доста скъпи и това често променя плановете ни за почивка. Някой път пък офертата, която ни предлагат не включва доста неща, които след това трябва да доплатим.

Има някои малки трикове обаче, които могат да помогнат в намирането на по-евтини полети и по този начин да останат повече финанси за удоволствия и шопинг в дестинацията, която сме си избрали.

Започнете да търсите билети в понеделник

Проучвания показват, че е по-вероятно да намерите изгодни самолетни оферти, ако започнете да търсите в началото на седмицата. Това е така, защото търсенето определя цената. Според агент от водеща самолетна компания, хората имат по-голям шанс да намерят евтини билети в понеделник или вторник, защото тогава търсенето е най-малко и цените все още са ниски.

Снимка: iStockphoto

Колкото по-рано, толкова по-добре

Когато определите дата на своето заминаване, е добре да запазите билети 21-28 дни по-рано. Доклад от сайт за пътешественици показва, че с наближаването на излитането, цените се вдигат. Най-скъпите билети са през юни и, ако мислите да пътувате през този месец, е добре да започнете да запазвате места в самолета.

Снимка: iStockphoto

Четете внимателно

Много често основната цена на билета не покрива багаж, летищни такси и други. Клиентът се примамва от ниската оферта, но след това е изненадан неприятно, когато трябва да започне почивката си. Затова трябва добре да помислите за това, което виждате в интернет и да четете условията, при които се предлагат самолетни билети на определената цена. Хубаво е да видите и какви са глобите при закъснение за полет или за отказано пътуване от Ваша страна.

Снимка: iStockphoto

Търсете билети директно от сайтовете на авиолиниите

Най-добрият начин за сигурно пътуване е, когато то е резервирано чрез удостоверени компании. Авиолиниите понякога също предлагат ниски цени на полетите си, в които са включени доста екстри. Затова следете сайтовете на компаниите и внимавайте за изгодните оферти.

Снимка: iStockphoto

Помислете за пакет за пътуване

Някои туристически агенции предлагат пакет, в който са включени освен цената на самолетните билети, а и посещения на известни забележителности на мястото, където отивате. Някои от пакетите предлагат и наемане на кола или хотел и по този начин почивката може да ви излезе доста по-изгодно.

Снимка: iStockphoto

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари