IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Летните напитки, които ще те разхладят

19 юли 2011 08 33

Няколко идеи за моментално освежаване

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Когато е 30 градуса, пак е добре, но и аз, и ти знаем, че до 12 на обяд термометърът ще се изкатери до 34-36 убийствени такива и вместо антени по покривите, със сигурност вече ти се привиждат капачките от шишетата на любимите ти напитки, а прозорчето, на което си правиш цигарената пауза, се е нажежило като покритие на керамични тигани.

Истината е, че колкото и добре да ти звучи „Куба либре" на плажа под чадъра, в офиса заложи на:

- Вода! Обикновена, прохладна, утоляваща жаждата. Някои я пият с лимон, други топла, за да изравнят вътрешната и външната температура, но ако ти идва да изпиеш две чаши с лед и вода на екс, давай!

Най-добре е да си оставиш шише от литър и половина на бюрото, за да не се затопляш допълнително в намеренията си да станеш и да добавиш още 200 ml в чашата.

- Айрян. Особено препоръчителен, ако имаш ниско кръвно и ти прилошава, той е чудесен и само за да се освежиш. Върви на всякакви хапвания, приготвя се лесно и разхлажда отлично. С малко краставичка, орехче и копър става и на таратор.

- Студен чай. Моят личен фаворит! Е, друго си е да си направиш запарка от зелен чай и да я оставиш да изстине, но съм убедена, че любителите на студената напитка са доста повече.

- Фреш. Ммм! Да лежиш на плажа и да смучеш фреш от микс пъпеш и манго докато спасителят надува перки и разнася божествената си татиуровка из хипнотизираните погледи на рускините е цяло удоволствие.

Ако идеята ти се струва твърде гларусна и морска, стандартният фреш от портокал и грейпфрут ще те зареди не по-малко. Е, ако има кой да си носи етажерката с мускули покрай теб, разхлажда повече, но води до пристрастяване.

- Сладолед. Да си купиш сладолед във фунийка и да го оставиш да ти се разтече, вместо да го сервираш върху някой десерт, приготвен с тиган за палачинки, си е доста повече по темата. Но ако след толкова идеи за напитки коремът ти се обажда гладно, със сигурност ще те разбера.

Важното е да има разхлаждащ елемент.

Автор на статията:
Пенка Бегова

КоментариКоментари

deeps23 ( преди 12 години )
Съвет за разпознаване на тия скапани статии :когато видите категорията ''Лято с Тялото'' ,знайте че пак ще ви спамят с ***,тенджери и некадърно написани текстове ...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
silviastoycheva ( преди 12 години )
Авторката вече не си пише името, щото и е ясно, че с него рекламите и не се радват на особена популярност... Но подозирам, че в конкретния случай синия надпис на керамичния тиган отново ще я издаде...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар