IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вкусно бургундско печено

2 август 2012 12 26

Ето как  да приготвите говеждото месо сочно  и ароматно?

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Да приготви бургундското печено определено е предизвикателство за всяка жена. Или, добре де – за мацките, които не обичат много, много да се замотават в кухнята. Но едно е вярно, за него си трябва повечко майсторлък, време и внимание... Ястието обаче си заслужава усилията! Финия вкус, ароматът на подправките и особено, ако успеете да направите говеждото месо по-сочно... На бас, че ще разберете на практика думите, че любовта на мъжа минавала през стомаха.

Затова, преди да ви представим рецептата, ще ви издадем една малка тайна как да се справите по-лесно с нея. Заложете на керамичните съдове за готвене Делимано! Най-отличителното им качество е, че благодарение на специалното си покритие те запазват сочността на храната. И то, използвайки съвсем малко мазнина. Специално за това ястие ще са ви необходими добър тиган и по-важното – хубава тава. Делимано роустър е идеалният съд за целта! Вижте го ето ТУК, а преди да ви обясним защо е толкова подходящ за приготвянето на хубаво печено, разберете какво ще ви трябва за рецептата.

Необходими продукти:

2,5 кг говеждо месо от плешка

1 връзка зелени подправки за супа

2 глави лук

4 с. л. олио

500 мл силно бургундско червено вино

плодове хвойна

7 зърна карамфил

1 ч. л. розмарин

сол

черен пипер

250 мл бульон

бахар (на вкус)

7 листа дафинов лист

червен пипер

А ето и как става приготвянето:

Накиснете говеждото месо в марината, приготвена от червеното вино и всички подправки на вкус заедно с подправките за супа. Покрийте съда и оставете да престои за 1 нощ. След това отцедете говеждото и хубаво го натъркайте със сол, червен и черен пипер.

Загрейте олиото в подходящ тиган. Ако използвате керамичен тиган на Делимано, можете спокойно да сложите само няколко капки мазнина - покритието му е с изключително гладка повърхност, разпределя топлината равномерно и не позволява на храната да залепне. И така... Запържете месото само за няколко минути, заедно с едната глава лук, нарязана на полумесеци.

След това поставете месото в тава за печене. Както казахме,Делимано роустър е идеалният продукт, ако искате да сте сигурни, че ще запазите сочността на месото. Керамиката, от която е изработен, загрява бързо и има способността да „запечатва" храната от външната страна. Така всички сокове, витамини и минерали се запазват в нея. Освен това ароматът на ястията става много по-осезаем, а те самите по-здравословни.

В съда за печене добавете останалия нарязан лук и зелените подправки, нарязани на ситно. Месото се пече на 175 градуса за около 2 часа, но ако използвате Делимано роустър, имайте предвид, че ястието може да бъде готово и по-рано.

Когато е готово, извадете месото от тавата, увийте г овъв фолио и го сложете в топлата загасена фурна.

Всичко останало от тавата пасирайте на гладък сос като добавите бульона. Овкусете соса със смлян черен пипер и сол. Поднесете бургундското печено, нарязано на тънки филии и полято със соса.

А ако сте решили, че ще заложите на сигурно и ще го приготвите по най-добрия начин, ето ТУК можете веднага да се сдобиете с Делимано роустър!

Добър апетит!

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари