Сочни калмари? Това си е истинско кулинарно предизвикателство! Иска се истински майсторлък, за да успееш да приготвиш този морски деликатес така, че да е крехък и да се топи в устата.
Или... Иска се просто добра рецепта и най-вече подходящ съд за приготвяне като грил тиган Делимано, например! Надникнете ТУК, за да разберете за какво точно говорим.
Благодарение на керамичното му покритие ястията запазват своята сочност, витамини и минерали и вкусът им е... Мммм, божествен! Всички аромати и вкусови качества на продуктите се запазват.
Освен това с грил тиган Делимано ще спестите енергия, калмарите няма да залепнат, а приготвянето им ще ви достави истинско удоволствие. За миенето не му мислете – то става супер лесно. И най-хубавото – с този тиган ще се убедите, че думата „здравословно" никога не е звучала по-вкусно!
А ето и как да си забъркате едни, сочни, апетитни и здравословни калмари!
Необходими продукти:
1 кг калмари
2 скилидки чесън
4-5 с. л. зехтин
1 ч л сладък червен пипер
8-10 стръка мащерка
щипка морска сол
Начин на приготвяне:
Пресовайте чесъна и го добавете към зехтина. Прибаветесладкия пипер, мащерката, солта и разбъркайте добре.
Почистете, измийте и подсушете калмарите и ги нарежете на парчета.
Оставете ги да се мариноват в купа заедно със зехтина за 30 минути.
Печете ги в сгорещен грил-тиган за 1-2 минути от всяка страна. Ако искате да използвате керамичния грил тиган Делимано, лесно можете да се сдобиете с него ТУК!
Накрая сервирайте калмарите поръсени с лимонов сок.
Да ви е вкусно!