IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Сочни и апетитни калмари на грил

17 август 2012 09 11

Сочни калмари? Това си е кулинарно предизвикателство, но не и ако ги приготвите ето така.

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Сочни калмари? Това си е истинско кулинарно предизвикателство! Иска се истински майсторлък, за да успееш да приготвиш този морски деликатес така, че да е крехък и да се топи в устата.

Или... Иска се просто добра рецепта и най-вече подходящ съд за приготвяне като грил тиган Делимано, например! Надникнете ТУК, за да разберете за какво точно говорим.

Благодарение на керамичното му покритие ястията запазват своята сочност, витамини и минерали и вкусът им е... Мммм, божествен! Всички аромати и вкусови качества на продуктите се запазват.

Освен това с грил тиган Делимано ще спестите енергия, калмарите няма да залепнат, а приготвянето им ще ви достави истинско удоволствие. За миенето не му мислете – то става супер лесно. И най-хубавото – с този тиган ще се убедите, че думата „здравословно" никога не е звучала по-вкусно!

А ето и как да си забъркате едни, сочни, апетитни и здравословни калмари!

Необходими продукти:

1 кг калмари

2 скилидки чесън

4-5 с. л. зехтин

1 ч л сладък червен пипер

8-10 стръка мащерка

щипка морска сол

Начин на приготвяне:

Пресовайте чесъна и го добавете към зехтина. Прибаветесладкия пипер, мащерката, солта и разбъркайте добре.

Почистете, измийте и подсушете калмарите и ги нарежете на парчета.

Оставете ги да се мариноват в купа заедно със зехтина за 30 минути.

Печете ги в сгорещен грил-тиган за 1-2 минути от всяка страна. Ако искате да използвате керамичния грил тиган Делимано, лесно можете да се сдобиете с него ТУК!

Накрая сервирайте калмарите поръсени с лимонов сок.

Да ви е вкусно!

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари