IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Как да си приготвите предястие от аспержи и прошуто?

20 август 2012 13 59

Много изтънчено и много здравословно ястие! 

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ако обичате да се глезите с изискани ястия и държите да се храните диетично и здравословно, със сигурност ще се изкушите от тази рецепта за аспержи с прошуто!

Не случайно истинските ценители наричат аспержите „благородникът сред зеленчуците"! Освен че се нуждаят от особени грижи и много внимание при отглеждането си, те може да се похвалят с много полезни свойства и с изискан вкус. През 17 век именно той предизвиква истински фурор във френския кралски двор като успява да впечатли дори Краля Слънце!

Аспержите са много богати на растителни влакна и витамин С, което ги прави лек и здравословен зеленчук. А голямото количество витамин С в съчетание с витамин А превръщат растението в особено подходящо средство, когато организмът има нужда от енергия и възстановяване.

Ето защо решихме, че аспержите с прошуто са чудесно ястие, с което можете да поглезите себе си и приятелите си в летните нощи на по чаша хубаво вино. Или пък с което да се заредите със сили за още приключения през оставащите летни дни.

За ваше улеснение ви предлагаме да видите самата рецепта ето ТУК! Освен подробно описание, към нея има и видео, което нагледно ще ви демонстрира как си приготвите ястието бързо и лесно.

И понеже, както вече споменахме, аспержите са много полезни, в случая рецептата е изпълнена с помощта на комплекта от Грил тиган и Тава на Делимано! Благодарение на керамичното им покритие продуктите в ястието ще запазят както своята сочност, така и всичките си витамини и минерали. А вкусът им? Той ще е автентичен и неповторим.

Най-хубавото е, че сега можете да се сдобиете с комплекта керамични съдове на специална преференциална цена! Ето ТУК можете да разберете повече за промоцията и самите керамични съдове, както и да си ги поръчате.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари