IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пиле с ориз! Обаче по-нестандартно и много по-диетично

23 август 2012 06 55

Ммм, доброто старо ястие сега ни е още по-любимо!

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Едва ли има българин, който да не обича пиле с ориз! Освен че е супер вкусна, тази рецепта е истинска класика в жанра по нашите балкански ширини. И ако не сте вегетарианци, със сигурност обожавате да си похапвате такава манджа от време на време.

Ние също! Но откакто попаднахме на една страхотна рецепта за пиле с ориз, тиквички и аспержи, приготвена в керамичните съдове Делимано, направо сме влюбени във вкуса й.Пилешкото става толкова крехко и хрупкаво, а оризът и зеленчуците към него направо се топят в устата. Решихме, че не можем да бъдем егоисти и ще споделим как става това ястие и с вас. Ето ТУК можете да видите видео на рецептата, а по-долу ви цитираме и нейно описание.

Необходими продукти:

Пилешки бутчета -3 бр.

Ориз - 125 гр.

Тиквичка - 1/2
Аспержи - 4 бр.

Лук - една глава
зехтин

Пипер

Начин на приготвяне:

Стъпка 1:

Кипваме вода в Касеролата на Делимано и нарязваме лука на дребно. Достатъчни са няколко капки зехтин в тигана. Там слагаме лука да се готви на средна температура. Добавяме ориза, когато водата заври.

Стъпка 2:

Настъргваме тиквичката и аспержите за основа на ризотото. Изсипваме в тигана и разбъркваме добре, докато се смесят добре с лука. За пилето добавяме любимата си подправка, малко сол и пипер на вкус.

Стъпка 3:

Когато оризът се свари, просто го добавяме към сместа в тигана за още 1-2 минути.

Стъпка 4:

Загряваме тигана Делимано Драй Кукър на средна температура и слагаме пилешките бутчета. Когато станат златистокафяви, са готови. С Драй Кукър не използваме почти никаква мазнина, а месото става хрупкаво и сочно.

Стъпка 5:

Поставяме бутчето в чинията и гарнираме с готовото ризото, като добавяме и няколко листа босилек. Съдовете Делимано се чистят много лесно: просто избърсваме тигана отвътре със салфетка, а керамичното им покритие запазва аромата на ястието.

По принцип не е задължително да приготвите ястията с керамичните съдове Делимано, но ние се избрахме комплект Драй кукър, Tиган и Касерола на Делимано не случайно!

Специалното им керамично покритие позволява използването на минимално количество мазнина и има способността да запечатва всички полезни витамини и минерали в храната. Така ястието става много по-диетично, здравословно и ароматно. А и вкусът му! Мммм, вкусът му е просто неповторим!

Още повече, че сега всички необходими съдове за приготвянето на такава и на още много други рецепти са на специална оферта, която не е за изпускане. Ето ТУК можете да разберете повече за комплект Драй кукър, Tиган и Касерола на Делимано и да си го купите веднага с 30 лв. отстъпка от цената.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари