IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красива коса с естествен обем

4 декември 2012 07 40

Ключът е коса, подстригана на степени

Дженифър Анистън; Снимка: Reuters

Дженифър Анистън; Снимка: Reuters

Макар сериалът „Приятели“ вече да не съществува, славата на една от актрисите, участвали в него не залязва. Дженифър Анистън, или Рейчъл както е в сериала, е известна не само заради ролите си в киното, брака си и развода с Брад Пит, а и с перфектната си коса. Дженифър е получавала хвалебствия не веднъж и два пъти, заради красивата си и стилна прическа. Нейната тайна се крие в степените на косата.

Предимства на косата, подстригана на слоеве:

1. Всички жени си мечтаят за естествен обем на косата, който да имат по всяко време. Добрата новина е, че степените придават илюзия за напълно естествен обем, без външни намеси.

2. Коса, подстригана на степени се оформя по-лесно. В зависимост от самата прическа, тя може да ви бъде напълно достатъчна, за да имате красива и стилна коса.

3. Степените акцентират на цветовите ефекти. Когато се преплитат два цвята, слоевете на косата перфектно открояват това, като в същото време придават по-разчупена форма на прическата. Също така степените създават естествено движение в косата на всички дължини.

4. Степените могат да ви накарат да изглеждате по-млади. Да, те наистина имат подмладяващ ефект! Дългите степени около лицето могат да му придадат един по-фин вид, закривайки някои от белезите на годините.

След като вече се убедихте в предимствата на косата, подстригана на степени, сега остава само да решите дали дължината ѝ трябва да бъде дълга или пък къса.

Дългите коси могат да бъдат оживени, без да се налага да се правят по-драстични промени във вида им. Достатъчни са само няколко слоя и косата изглежда стилна, секси и с обем. Ето и как трябва да поддържате такава прическа:

1. За да придадете допълнителен блясък на косата си, нанасяйте стилизиращ крем, докато косата ви е влажна. Изстискайте малко количество от крема в ръцете си, намажете го на дланите си и разнесете равномерно върху косата. Някои от тези кремове имат и изправящ ефект, ако искате косата ви да бъде права.

2. След това ви трябва четка, с която да загладите косата си. Използвайте я заедно със сешоара, като изправяте всеки кичур по отделно, докато косата ви не бъде напълно суха.

3. Разделете косата си на няколко части и нанесете кристали за коса. Те придават копринен блясък и идеално заглаждат косата. Разтрийте малко количество от кристалите в ръцете си и го нанесете по краищата до средата на косата.

Най-важното предимство на късите коси, подстригани на степени е, че са изключително лесни и удобни за оформяне. Достатъчно е да прекарате пръсти през косата си и прическата ви придобива вид. Ето и как да поддържате късата коса:

1. Нанесете стилизиращ гел на влажна коса.

2. След това използвайте кръгла четка, с която да издухвате косата си надолу. Кръглите четки са идеални за допълнителен обем и блясък.

3. Нанесете предпазващ спрей, защото следващата стъпка е изправяне.

4. Използвайте преса за изправяне и оформете прическата си, както желаете. Ако искате допълнително обем, повдигайте кичурите коса, докато ги изправяйте.

5. Използвайте стилизиращи продукти, ако искате прическата ви да остане непроменена дълго време.

След като се убедихте в предимствата на косата, подстригана на степени, има и две неща, на които също трябва да обърнете внимание:

1. Докато оформянето и стилизирането на косата на степени е сравнително лесно, то поддръжката на прическата не е толкова проста. Препоръчително е да ходите на фризьор на всеки 4-6 седмици, за да дооформя и освежава степените ви.

2. До известна степен степените могат да ограничат свободата ви, що се отнася до това какво може да направите с косата си. Докато сте вързани например, има голяма вероятност кичури от най-горния слой да падат върху лицето ви. Косата на степени може да придава обем, но в действителност тя взима от цялостния обем на косата.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

аз ( преди 11 години )
тези съвети са само за специални случаи.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
off ( преди 11 години )
Честно казано, ако искате да имате обем в косата си ... и след 10г поне... НЕ използвайте редовно толкова много стилизиращи продукти и уреди! Те НЕ подхранват косата ви и не се грижат за скалпа ви! Използвайте тези съвети за специални случаи само
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар