IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се погрижите за цвета на косата си през зимата

28 декември 2012 07 00

Няколко полезни съвета за красива коса с наситен цвят

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

През зимата тялото, както и косата, са подложени на изключително неблагоприятно климатично влияние. Те са „стресирани“ и трябва да прилагате специални грижи, за да ги поддържате в добро състояние. Едно от най-важните неща за вашата визия е цветът на косата. Ако искате той да остане наситен и блестящ, вижте няколко съвета, с които да го постигнете:

1. Обърнете внимание на връхчетата. Колкото по-здрава е косата ви, толкова по-дълго ще се задържа цветът върху нея. За да сте сигурни, че нямате накъсани и цъфтящи краища, посещавайте фризьорския салон на месец и половина.

2. Задължително използвайте подхранващ балсам. Обикновено боядисаната коса е по-суха, така че трябва да използвате специален балсам, за да я подхранвате и хидратирайте. Повечето козметични марки имат балсам, предназначен за боядисана коса. Консултирайте с вашия фризьор, който може да ви препоръча точния продукт, съобразен с индивидуалните ви нужди. Използвайте балсама за коса най-малко два пъти седмично.

3. Хидратирайте косата си. Намокрете косата си с топла вода и я увийте в кърпа за около половин час. По този начин косата ви ще абсорбира влагата. След това я измийте с шампоан и я оставете да изсъхне естествено.

4. Измивайте косата си добре. Водата съдържа хлор, която засъхвайки по косата, може да увреди цвета ѝ. Така че всеки път след плуване в басейн или в морето, измивайте косата си много добре и то задължително с шампоан.

5. Избягвайте сешоари, маши и преси за изправяне. При възможност, оставяйте косата ви да изсъхва естествено. Не използвайте ежедневно маши и преси за коса, защото те увреждат структурата на косата. По този начин цветът няма как да се задържа дълго и да изглежда по начина, по който го искате.

6. Подберете правилния шампоан. Накрая – изберете шампоан за боядисана коса, който е предназначен именно за вашия тип скалп. С по-щадящ шампоан, ще имате възможност да миете косата си по-често.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари