IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маска за коса с горещо растително масло

25 юли 2013 06 00

Върнете красотата на косата си в домашни условия

Снимкa: Dreamstime

Снимкa: Dreamstime

Всяка жена може да си направи терапия за коса с горещо растително олио/масло. Тази маска е много подходяща, когато косата изглежда суха, изтощена и безжизнена. Освен това през лятото косата е подложена на агресивното влияние на слънцето и солената морска вода, които допълнително я увреждат. Разбира се, за това помагат и всички уреди за стилизиране като четки, маши, преси, сешоари, както и по-агресивните продукти за коса (бои, лакове, вакси и т.н.).

Терапия:

Ако вашата коса има нужда от съживяване заради всички тези „вредители", можете да се възползвате от тази маска. За целта ви трябва шишенце с растително олио, което можете да си купите от близката аптека. Хубавото на тази маска е, че можете лесно да си я направите вкъщи. Има различни продукти, които можете да използвате – зехтин, масло от пшеничен зародиш, кокосово масло, бадемово масло, сусамово масло и т.н.

Най-лесната рецепта е да добавите 3 супени лъжици зехтин към 1 супена лъжица мед и да затоплите сместа на котлона в малък тиган. Маската трябва да достигне температура, която да ви позволява да капнете от нея на китката си, без да ви изгори.

След това сложете горещото олио върху скалпа си с масажиращи движения. Нанесете и по дължините на предварително намокрената си коса, като я разрешете с голям гребен, така че маслото да я покрие равномерно. Увийте косата в кърпа, а след това и в найлон. Стойте така в продължение на поне 30 минути.

Ако имате много суха и увредена коса, останете с маската поне 2 часа. Можете да опитате да добавите и етерични масла в маската си като лавандула, например. Правете си тази терапия веднъж седмично в продължение на 1-2 месеца, за да подобрите общото състояние на косата си.

Ползи:

Тази терапия има множество ползи, както за косата, така и за скалпа, а освен това действа като временен „ремонт" за сухата коса с накъсани краища. Маслото се бори със сухия и раздразнен скалп, премахва пърхота и стимулира растежа на косата. Маската има хидратиращ ефект и изглажда чупливата коса, оставяйки я мека и блестяща.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари