IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Направете си сами букли като на звездите

15 октомври 2013 07 50

Няколко лесни начина да бъдете горда притежателка на холивудска коса с прекрасни стелещи се букли

Жизел Бюндхен Снимка: Reuters

Жизел Бюндхен Снимка: Reuters

Част от обаянието на актрисите и моделите е скрито именно в малката тайна на уж небрежния вид на косите им. Латиноамериканските поп диви са почти винаги в първите редици на светските колонки. Забелязали ли сте, че всички те имат идентични прически – небрежни кокетни букли. Не е нужно да посещавате всеки път стилист, за да променяте вида на прическата си от небрежни и разхвърляни в блестящи и подредени кичури. Ще ви покажем пет основни начина, за да ги постигнете у дома и да ръсите от очарованието си всеки ден.

Небрежни вълни

Най-простият начин да постигнете естествени вълни в косите си, това е дифузерът. Като начало е добре да нанесете пяна в чистите си коси, чието количество не трябва да надвишава обема на лимон. След като разнесете пяната по кичурите на цялата коса (без корените), следва да я изсушите с дифузер, като трябва да се наведете с главата надолу, за да се отделят добре корените от скалпа. Този ефект е небрежен, но с обем и е съвсем лесно постижим за ежедневието.

Ева Лонгория Снимка: Reuters

Без стилизанти

За да се сдобиете с дълги кичури в косите, но без обем, може да минете и без изтощаващите стилизиращи продукти. Косата разделете на дебели кичури, като всеки от тях трябва да изсушите със сешоар и четка, която да завъртате към края на всеки кичур. Ако желаете да фиксирате всеки кичур, добре е да използвате и маша за изправяне, с която да минете съвсем леко и бързо през него.

Виктория Бекъм Снимка: Reuters

Леки извивки

За да постигнете леко извити букли е добре да ползвате конусовидна маша за къдрици. Тя е подходяща за всякаква дължина на косите, тъй като няма фиксатор, който да пречи на захващането им. За да са равномерно разположени, необходимо е да разделите косата на по-тънки кичури, като всеки от тях накъдрите с тази маша. Навиването следва да започне от дебелия край на машата към по-тънкия. Задържайте за около 5 секунди, след което внимателно изваждайте машата от навития кичур. Когато всички кичури са готови, може да ги разрешите внимателно с едър гребен. За допълнителен обем в косите може да ги напръскате с лак.

Жизел Бюндхен Снимка: Reuters

Едри букли

Машата е перфектният начин за къдрене на косата. Но за едри букли е по-добре да ползвате ролки, обикновени или топли, с диаметър най-малко 4 см. За гъвкави и меки къдрици са подходящи меките извиващи се „пръчки“ за коси. Навийте цялата коса на ролки, докато е влажна, и я изсушете със сешоар. Преди да махнете ролките, е добре да я напръскате с лак, за да не е разрошена и да запази обема си.

Дженифър Лопес Снимка: Reuters

Плавно завъртане

Най-характерните звездни букли обаче са постигнати с помощта на преса за изправяне. Този метод изисква малко умения. Изсушената преди това коса се отделя и се защипва със шнола. Държейки пресата хоризонтално, е необходимо да я обърнете така, че върхът ѝ да сочи надолу. Извършвате въртеливо движение, с което приглаждате косата, докато не излезе измежду плочите на пресата. Плавността на движението тук е важна, за да не се получат пречупвания в косата. Резултатът би трябвало да е коса с гъвкави и обемни букли.

Даутцен Крус Снимка: Reuters

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари