IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Перфектната прическа за всяка тренировка

21 октомври 2013 08 00

Вижте няколко прически, които ви позволяват да се изпотявате в залата, а след това да отидете на парти

Бруклин Декър Снимка: Reuters

Бруклин Декър Снимка: Reuters

Убедихме се, че все повече дами са способни дори да пропуснат тренировките си, ако се опасяват, че ще развалят прическата си или се притесняват от твърде честото миене на косата, което я изтощава.

По време на всяка тренировка се налага косата да бъде вързана, прибрана под шапка или здраво хваната, за да не пречи на спортуването и за да не полепва по изпотената ни кожа. Съвсем оправдана е тревогата на дамите за външния им вид

Ето защо заехме от стила на звездите няколко идеи за прически, които са съвсем подходящи и за ситуации извън спортната зала или терена и които сами по себе си са симпатични примери за различен стил в ежедневието.

Бейзболна шапка

Това е идеалният вариант да се възползваме от тенденцията за този сезон – комбиниране на шапка с козирка и сако. Идеална е за разходка в парка, за лек крос и каране на колело.

Как: разпределете косата както прецените и сложете шапката, която може да бъде с високо дъно, за да не изпотява скалпа. По време на тренировката косата ви няма да пречи, а след тренировката използвайте шапката като основен аксесоар на стила ви.

Висок кок

Тя е подходяща за кик-бокс, бокс и всякакви спортове, които се практикуват с ръкавици и нямаме възможност да ползваме ръцете си, за да затегнем опашката си.

Как: приберете косата си нагоре, като я позиционирате на върха на главата. Издърпайте косата нагоре в конска опашка и я завържете с ластик. Самата опашка сплетете на плитка, увийте я около основата й и също завържете с ластик.

Ниска опашка

Какво по-хубаво от жена с романтична опашка около врата. Тази прическа се оказва съвсем подходяща и за практикуващите йога или пилатес и за тези, които имат буйни, къдрави дълги коси и искат да ги укротят, а дори и когато косата ви е мръсна и ви трябва бърз вариант, за да излезете от положение.

Как: плитката трябва да започва ниско долу в тила, след което да се насочва към едната страна и да пада върху гърдите, където ще е по-лесно контролируема. Преди да започнете сплитането, добре е да намажете косата си с антистатичен стилизант.

Никол Ричи, Бионсе Снимки: Reuters

Конска опашка

Номерът е тази опашка да не ви пречи докато сте във фитнеса. Необходимо е да „качите“ опашката високо на главата, за да не се закача за гърба ви.

Как: здраво завържете с ластик опашката към основата на главата. Предварително минете по цялата коса с изглаждащ гел или спрей за коса. С плоска четка срешете цялата коса, докато сте с наведена надолу глава – това помага за постигането на максималната височина на позиционирането. Отделете малък сноп коса и го увийте около основата на опашката, за да скрие ластика. Закрепете го с фуркет. Напръскайте с лак, за да финализирате.

Временни плитки

Ако косата ви е „разхвърляна“ и „хвърчаща“, най-добрият и красив вариант за нея е, да я уловите с плитки около главата във формата на венец. Може да направите няколко по-тънки ленти, за да е по-здраво захваната цялата коса. Тази прическа изглежда добре дори и когато главата ви се изпоти, а издръжливостта ѝ е друга нейна практична характеристика.

Как: косата ви трябва да е съвсем суха, дори и след като сте я напръскали с лак, за да я укротите. Фиксирайте лентата високо зад ушите, за да не акцентирате върху тях.

Джесика Алба и Дженифър Анистън Снимки: Reuters

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари