IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Небрежен „боб“ – това е модерната прическа този сезон

28 октомври 2013 14 00

Тази романтична прическа е една от характеристиките на стила на 20-те години, но днес не може да бъде дори екстравагантна

Карли Клос Снимка: Instagram

Карли Клос Снимка: Instagram

Подстригването на косата е един от начините да поставим съвсем освежаващо ново начало. Модният сезон на 2013 г. ни дава идеи за нова визия на прическата „боб“ – с бретон или без, с по-дълга или с по-къса коса. Ако сте решили, че ви е време да промените стила си и да подстрижете косата си, моментът е подходящ, а и прическата също. През 2012 г. по подиумите и на светските партита шестваше по-строг вариант на тази прическа, с ясно изразен и равно и прецизно подстриган бретон или без бретон, но с добре подредена и сресана коса. Тази прическа в комбинация с изискан грим напълно описваше образа на силна дама с луксозен начин на живот.

Прическата „боб“ на 2013 година е различна. На първо място е по-гъвкава и по-небрежна. Косата се запазва чуплива, ако това е естественото ѝ състояние. Дължината може да стига до под брадичката или до раменете. Това дава свобода на приложение в различни стилове. По подиумите видяхме тази прическа почти във всяко модно шоу, което установи тоталното й господство в имиджа за есента и зимата.

3.1 Phillip Lim Winter 2013, Rachel Roy Winter 2013, Altuzarra Winter 2013, Christopher Kane Winter 2013

Свидетели сме на каква промяна е способна една прическа, когато Карли Клос подстрига косата си на „боб“. Наскоро Дженифър Анистън направи същото, макар и да не одобряваме съвсем избора ѝ на прическа. Алтернатива на по-късия „боб“ е дългият до раменете. Това е вариант за по-страхливите модни жертви, които не желаят да шокират с тотална промяна на стила си. Дългият „боб“ позволява да се извият романтични вълни по дължините на кичурите и така да се правят различни прически с тази иначе къса дължина на косата.

Моделите Фрида Густавсон и Еди Кембъл също се осмелиха за прическа „боб“. Снимки: thefashionspot.com

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари