IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лесна прическа, но елегантна и с класа

7 ноември 2013 10 00

Силно сресаната назад коса е новата версия „диско кралица“, подходяща и за офиса

Blumarine Winter 2013 Снимка: Reuters

Blumarine Winter 2013 Снимка: Reuters

Също както в прическата, станала модерна през 80-те, сега косата е силно сресана назад, но с повече небрежност и лекота и не толкова стилизирана с продукти. И за разлика от 80-те, използването на лак за коса днес е минимизирано, като се залага на продуктите, с които се постига естествено излъчване.

Ако косите ви са дълги, може да изглеждате супер женствено. Но това важи и за андрогинните варианти на дължината – визия с къса коса, сресана назад е много секси и излъчва сила. И не е случайно, че тази визия беше изборът в няколко ревюта на дизайнери по време на модните седмици.

Модните дизайнери ни припомнят визията на Мелани Грифит от филма „Работещо момиче“! Забелязваме, че дори в луксозния стайлинг на тази прическа, големите имена в модата са си позволили да запазят доза свобода и небрежност в излъчването, което я прави напълно приложима в деловото ежедневие. Ето, че имаме още една бърза и лесна идея за всеки повод!

Balmain Winter 2013, Blumarine Winter 2013, Christian Dior Winter 2013

Как да си направите тази прическа лесно сама?

Като използвате предимно ръцете си. Изсушете косата си назад със сешоар, след което прокарайте пръсти през нея, за да създадете обем. Може да използвате малко вакса, за да фиксирате. Тези от вас, които имат тънка коса, може да използват и специален стилизиращ продукт за обем. Тази прическа е особено подходяща за дами, които имат кръгъл овал на лицето и съответно не е толкова препоръчителна за онези, които са с продълговато лице.

Пяна за коса Diamond Volume (Nivea, 5.38 лв.), кремообразна вакса за коса Hair X (Oriflame, 6.90 лв.)

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари