IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Олио за красива и здрава коса

27 декември 2013 07 00

Натуралните масла са продукти, които често са решаващи за доброто състояние на кожата и на косата ни

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

От опита си досега сте научили, че не всички продукти за коса са подходящи за вашата. Без значение какво пише на етикета, косата ви изглежда далеч от това, което показва снимката на опаковката и това е така, защото не всички съставки в съдържанието на продукта реагират добре с вашата коса. Важно е да знаете точно какъв тип е тя, за да имате предвид кое я уврежда и кое я прави красива.

Определени съставки помагат на растежа на косата, както и на нейното възстановяване и на хидратирането ѝ. И все пак, ако знаете точно коя съставка влияе положително върху състоянието на косата ви, може да си приготвите с нея продукти у дома или да я добавите в продукта, който ползвате, за да подсилите полезното му действие. Вижте кое масло как влияе на косата и изберете подходящото за своите нужди.

Рициново масло

То помага за уплътняването на косата, за нейното възстановяване от щети като изгаряне, също добавя и блясък. Рициновото масло е подходящо за дълбока терапия на косата. То помага за възстановяването на тънката коса и за съживяването на къдриците. Помнете, че много малко количество от рициновото масло може да покрие голям участък, затова не прекалявайте с количеството, което може да доведе до омазняване на скалпа и косата.

Кокосово масло

То е богато на витамин E, който е основният витамин, отговорен за растежа на косата. Кокосовото масло съдържа наситени мазнини, които проникват дълбоко в кожата на главата и предотвратяват сърбежа и лющенето на скалпа. Тъй като това масло е естествен омекотител, то задържа влагата във всеки отделен кичур и така възстановява блясъка на косата.

Масло от авокадо

Това масло е много гъсто, но съдържа много протеини и витамини A, B и C. Те имат омекотяващ ефект върху косата и задържат влагата в нея. Може просто да добавите олио от авокадо в балсама за коса и така ще усилите действието му.

Зехтин

Маслото от маслини съдържа предимно мастна киселина, което е чудесно за проблеми при суха и изтощена коса, като я прави по-гъвкава и силна. Зехтинът заздравява скалпа и предотвратява появата на пърхот. То също е богат източник на витамин E и овлажнява косата за дълго.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари