IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да изправите косата си без уреди

6 януари 2014 10 20

Постоянното изправяне на косата води до увреждането ѝ, но има начин да постигнете същите резултати, без да ползвате топлина

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Независимо дали косата ви е права или с красиви вълни, изправянето на кичурите ви може да се превърне в голяма грижа, с която няма да е лесно да се справите. Нагряването с гореща преса и третирането със сешоар може да нанесе непоправими вреди, които да изчезнат едва след като израсне нова коса.

Косата с времето започва да изглежда наистина ужасно – суха, изтощена, обезцветена, без живот в нея. Дори и да използвате качествена козметика за топлинна защита, продължителното третиране неумолимо поставя своя отпечатък. Въпрос на време е да осъзнаете, че трябва да спрете или да намерите алтернативни методи за изправяне на косата, с които да спрете увреждането ѝ.

За да ви подскажем, че има варианти за това, сме ви подготвили списък с най-необходимите продукти, с помощта на които може да изправите косата си успешно и по този начин да ѝ помогнете да възвърне своя блясък, гъвкавост и виталност. И най-важното е, че за известно време ще ѝ спестите топлинната агресия.

Крайният резултат няма да може да съперничи на ефекта от използването на пресата, но ще донесе не по-малък ефект на правата коса, а и ще спомогне да постигнете дълготраен ефект на силна и красива коса.

Ето от какво се нуждаете и как да го направите:

Стъпка 1

Използвайте подходящи шампоан и балсам, които са с формула за изправяне на косата. За оптимален резултат може да използвате и спрей без отмиване за изправяне на косата.

Балсам за права коса Cristalliste (Kerastase, 26.90 лв.), шампоан за изправяне на коса Glis (Schwarzkopf, 6.48 лв.)

Стъпка 2

След като подсушите добре косата си с кърпа, разделете я на кичури и ги увийте около ролки с максимално голям диаметър – колкото по-големи ролки, толкова по-добре за правата коса. Закрепете ролките с едри пластмасови фуркети за коса, за да фиксирате, без да оставяте следи по кичурите.

Крем за заглаждане на косата Secret Agent Perfecting (John Frieda, 16 лв.), залепващи ролки за коса (5.30 лв. за бр., от магазин за аксесоари за коса)

Стъпка 3

Напръскайте косата със спрей за изправяне. След като тя изсъхне напълно, махнете ролките и я напръскайте отново с лак за коса, за да запазите резултата максимално дълго.

Лак за коса Fructis (Garnier, 6.25 лв.)

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Тончо ( преди 5 години )
До Къдрокосата Сю: Сашке, ролката не е уред!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Edna ( преди 10 години )
Ролките не са уред, а аксесоар. Няма преса в тази рецепта. Аз като жена с права коса, не мога да разбера какъв е тоя зор на къдравите да си крият красотата :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Червенокосата ( преди 10 години )
ти остави това ,но толкова много препарати.....
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Къдрокосата Сю ( преди 10 години )
Вие тази статия четохте ли я като я писахте?"Как да изправите косата си без уреди" и стъпка 2 е да си сложа ролки!!! Определено незнаете какво пишете.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар