IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жените прекарват 14 000 часа в грижа за своята коса

21 февруари 2014 08 10

Ким Кардашян има хубава прическа, докато Майли Сайръс може да се „похвали“ с точно обратното

Жените харесват най-много косата на Ким Кардашян; Снимка: Reuters

Жените харесват най-много косата на Ким Кардашян; Снимка: Reuters

Косата е едно от най-важните неща във визията на всяка жена. Добрите или лошите прически имат силата да променят изцяло начина, по който една дама изглежда. За щастие, жените имат много по-голяма свобода от мъжете да експериментират с косата си. Те имат голям избор от цветове и дължини. Къдравата коса може да стане права, а правата – приятно вълниста. Но колко време отнемат грижите за косата на всяка жена?

Дамите прекарват средно по 14 000 часа или година и половина от живота си в старания да направят своята коса да изглежда добре. Това включва измиване, изправяне, къдрене, боядисване, подстригване и въобще всички процедури, свързани с грижата за косата. Причината за това се крие в желанието на нежния пол да впечатли мъжете. 89% от дамите смятат, че господата харесват прическа, в която косата пада естествено с леки букли в края. 30 на сто от жените пък предпочитат да изправят своята коса.

Вдъхновение за своите прически представителките на нежния пол получават от знаменитостите. Изглежда Ким Кардашян е кумир за 36% от жените, които смятат, че тя оформя косата си по най-добрия начин. След нея се нарежда певицата Моли Кинг с 16 на сто от гласовете на дамите. Бионсе пък печели 14% от одобрението на жените. За най-лоши звездни примери са определени прическата на „първокласника“ на Майли Сайръс и обръснатата глава на Бритни Спиърс, за които са гласували 30% от дамите, пише вестник Daily Mail.

Лош избор на прическа, Майли! Снимка: Reuters

Риалити звездата Лорън Поуп, която поръчала изследването, споделя: „Удивително е да разбера как всеки ден жените прекарват много време, грижейки се за своята коса. Да имаш хубава прическа няма нужда да отнема толкова време“. Въпреки безкрайните часове, инвестирани в косата, 65% от жените не са променяли прическата си в последните пет години. Според известния фризьор Марк Хил ключова тенденция този сезон е плитката. Ако тя затруднява жените, той препоръчва и хубаво оформената конска опашка.

Ето и професионалните съвети на Марк Хил, които ще ви помогнат да спестите време:

1. Планирайте прическата си спрямо дрехите, които ще носите. По този начин ще знаете предварително какво точно ви трябва, за да оформите своята коса.

2. Обмислете своята прическа още вечерта, така че да бъдете подготвени на следващата сутрин.

3. Когато не ви е останало време да измиете косата си, просто я вържете на конска опашка или я оформете в стегнат кок.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
Косата е най-важното нещо за добра визия!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар