IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да изправите косата си сами у дома

24 февруари 2014 07 00

Следвайте тези стъпки за наистина блестящ и дълготраен резултат

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Факт е, че редовното изсушаване на косата ви във фризьорски салон от професионалист излиза скъпо удоволствие и не винаги е опция. Не винаги обаче се получава добър резултат у дома, но и за това си има особености, които ако знаете, значително ще повишите уменията си да се изсушавате сами.

Ето какви са инструментите, продуктите и триковете, с които ще постигнете идеално гладка коса у дома.

Подгответе следните неща:

- Голяма кръгла четка

- Гребен с „опашка“ за идеално разделяне на косата

- 4-5 разделителни фуркети

- Сешоар с накрайник

- Преса (по желание)

За да подготвите косата, е много важно да я измиете с шампоан за блясък и обем, след което да нанесете и балсам с кератин. Тези продукти помагат за контролиране на начупването на косата в следващите 48 часа, а и запазват въздушния ефект в корените ѝ.

След като я измиете, подсушете косата си нежно с кърпа, без да търкате, за да не нарушите целостта на косъма. Нанесете продукт за защита на косата от топлината. С помощта на гребена разделете косата на пет секции.

Една от добре пазените тайни на фризьорите е, че за да се изправи добре косата и да получи блясък е необходим микс от хладен и горещ въздух. Вземете голямата кръгла четка и я поставете в първата секция коса в близост до корените. Изсушаването в корена е важно за обема и посоката на кичура, а изсушаването по дължината трябва да става по посока на растежа. Повторете този процес за всеки сектор на косата, който предварително сте отделили. За финал използвайте хладен въздух, за да запечатате кутикулата на косъма и да изглежда косата по-лъскава.

След като косата ви е напълно суха, може да използвате и преса за изправяне, за да постигнете перфектна гладкост. Колкото по-дебела е косата, толкова по-висока трябва да е температурата на пресата. Може да използвате няколко капки серум за изглаждане на коса, за да укротите хвърчащите косми. Преди да легнете вечер, увийте косата си в копринен шал – това ще я запази гладка до следващата сутрин.

Шампоан с екстракт от зелен чай за обем и срещу заплитане на косата Green tea & Blossom (Wash&Go, 4.50 лв.), кръгла четка за изсушаване на косата (Oriflame, 8.90 лв.), термозащитен спрей за коса Phytokeratine (Phyto, 35 лв.), преса за изправяне на коса Liss And Curl Pro SF6150 D (Rowenta, 119 лв.), олио с 6 вида масла за възстановяване и стилизация на косата Elseve Extraordinary Oil (L'Oreal, 17.90 лв.)

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
колкото и да опитвам вкъщи, не е като в салон
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар