IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прическа за фестивал

14 април 2014 11 20

Сезонът на музикалните фестивали на открито отключва въображението за прически

Ванеса Хъджинс по време на фестивала Coachella през 2013. Снимка: Getty

Ванеса Хъджинс по време на фестивала Coachella през 2013. Снимка: Getty

Музикалният фестивал Coachella в Калифорния поставя началото на подобен род събития на открито. Всички следим този фестивал не само заради групите, които пренастройват музикалните ни предпочитания, но и заради бохемския стил на гостите. Именно тази небрежна съвременна хипи визия на звездите се превърна в традиционна модна фиеста, която ни зарежда с идеи за цялото лято.

С годините се откроиха и специфичните модни детайли, без които нито една фестивална визия не се вписва в събитието. Съществуват определени правила за начина на обличане, но и за начина, по който да оформите косата си. Ако ви е забавно да почувствате духа на съвременните хипи дами, ето някои насоки за това как да изглеждате добре по време на музикален фестивал.

Плитки

Основната задача по време на фестивал е да се насладите на музиката, без да изпитвате никакъв дискомфорт или да полагате някакво усилие за визията си. Обикновено косата трябва да е оформена така, че да отговаря на условията, които жегата диктува. Добре е лицето ви да бъде открито, а косата да е вдигната нагоре. Може да разделите косата на три части и да сплетете всяка от тях на рибена кост, като първата да започва близо до челото. Плитките не трябва да са перфектни, а в действителност малко хлабави и разхвърляни, за да добавите характер в излъчването си.

Снимка: savvyspice.com

Вдигната коса с фиби

Ако сте решили, че може да излезете с пусната коса, но в течение на деня имате неистовата нужда да я вдигнете, интересна идея е да го направите с фиби. Усучете косата си така, че да прихванете края на кичура към основата на косата, но така че да не се забелязват фибите. Просто ги изберете да са малки и да са с цвета на косата ви.

Диадеми и цветя

Аксесоарите за коса са неизменна част от фестивалната визия. Един вариант да ги носите е да ги прикрепите с фиби. Но ластиците за коса, които минават през челото и са с ресни, пискюли или цветя, са най-разпознаваемият детайл на фестивалната визия за косата.

Снимки: blog.stylesight.com, littlemisskate.buzznet.com, thetrenddiaries.com, tresawesome.com

Винаги в деня на музикалния фестивал носете със себе си сух шампоан – веднага съживява косата, която вероятно ще се промени, след като се изпоти скалпът ви. В същото време ще добави обем и ще оформи текстурата ѝ както пожелаете.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )