IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво трябва да знаете за лака за коса

8 август 2014 07 15

Как да извлечете максимума от този продукт

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Лакът за коса е любимият стилизиращ продукт на много дами, които с негова помощ успяват да укротят своята прическа.

Някои жени го използват, само за да се сдобият с повече обем, докато други залагат на неговото фиксиращо действие.

Един от недостатъците на лака за коса е, че понякога косата няма естествения вид, който е за предпочитане. Макар че, ако използвате този продукт в малки дози, едва ли бихте сгрешили с него.

Ето и какво още трябва да знаете за лака за коса, за да го използвате максимално добре:

1. Има основна разлика между лака за коса с аерозол и този без. Продуктите, в които няма аерозол са по-подходящи за къдрави коси, докато аерозолните лакове за коса работят по-добре при довършителната работа върху права и гладка коса.

2. Лакът за коса може да бъде полезен за косата. Е, повечето такива продукти наистина не могат да се похвалят с ползи за косата, но пък някои видове лак за коса имат точно този ефект. Просто трябва да погледнете съдържанието на продукта – то трябва да съдържа подхранващи съставки, които имат благоприятно действие върху косъма.


3. Силата на лака за коса е относителна. Макар на опаковката на продукта да пише, че той е много силен, не бъдете сигурни, че реално ще получите мощен ефект. Всъщност всичко зависи от вашия тип коса и съчетанието му с даден лак за коса. Например, по-леките лакове за коса се препоръчват най-вече за тънките коси. Продуктите със средна сила на фиксация работят най-добре при средно-гъстите коси и най-силното действие на лака за коса се препоръчва само за най-гъстите коси.

4. Пръскането по няколко пъти не е чак толкова добра идея. Експерти коафьори съветват фиксирането на прическата с лак за коса да става на един път. Флаконът трябва да е на около шест сантиметра от главата, а пръскането да започне от лято надясно.

5. По-скъпите продукти си заслужават парите. Мисълта да дадете повече пари за лак за коса, може да ви се струва неприемлива, но всъщност е една добра инвестиция във вашия външен вид. Професионалните спрейове за коса не оставят следи по нея, съдържат полезни съставки и фиксират по-добре.

6. Срокът на годност не е от голямо значение. За разлика от други продукти, не е задължително да следите срока на годност на вашия лак за коса. Докато го съхранявате на място с постоянна и приемлива температура, той ще бъде ефективен. Не поставяйте обаче този продукт на прекалено висока или прекалено ниска температура.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )