IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-често срещаните грешки при миене на косата

7 юни 2016 07 40

Къде бъркате?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Измиването на косата с шампоан е рутинно действие под душа, но ще се изненадате колко грешки допускат хората, макар да го правят по добре заучен навик. Косата ви омазнява ли се бързо? Губи ли блясък и форма ден след като сте я изчистили от мръсотията?

Ето и кои може да са причините за това:

Избирате грешния шампоан

На пазара има куп различни шампоани за всеки тип коса и това не е случайно. Скалпът и косъмът имат специфична структура, различни при всеки. Затова когато избирате своя шампоан, е важно да уцелите точния за вашата коса – мазна, суха, с изтънели краища, боядисана. Не използвайте един и същи шампоан месеци наред, тъй като косата и скалпът ви привикват към него и той спира да работи.

Не мокрите косата си достатъчно

Косата ви трябва да е обилно намокрена, преди да поставите шампоана. В противен случай той няма да се разтвори и да проникне в косъма и скалпа. Преди да посегнете към пенливия флакон, оставете водната струя да облее главата ви поне 2-3 минути.

Не поставяте шампоан по цялата коса

Шампоанът действа преди всичко в корените на косата. Масажирайте скалпа, докато нанасяте продукта и се старайте да обхване всеки сантиметър от него.

Миете косата си прекалено често

Не мийте косата си всеки ден, тъй като това може да доведе до изсушаване на косъма и скалпа. Ако прическата ви е безформена и изглежда мазна, по-добре заложете на сух шампоан, който да подобри вида ѝ и едновременно да създаде илюзия за плътност.

Не отмивате шампоана правилно

Не бързайте да отмивате пяната от главата си. Шампоанът трябва да поседи поне 2 минути, за да започне да действа. Използвайте това време да измиете зъбите си или да сапунисате тялото си и чак след това се върнете към главата.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари