IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 протеинови домашни маски за нов живот на косата ви

9 април 2018 13 15

Бръкнете надълбоко в кухнята

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Косата ви е съставена от протеин. Ежедневното стилизиране и употребата на различни електрически уреди може да я дехидратира. А най-добрият начин да я върнете обратно в добро състояние е като дадете на косата си малко протеини. Подобни процедури са доста скъпи във фризьорските салони, но за щастие, можете да направите много за косата си и в домашни условия. Нанасяйте веднъж седмично една от тези маски и се радвайте на красива, здрава, жизнена и блестяща коса.

Маска с яйца

Яйцето е най-добрият източник на протеин за косата ви. Жълтъкът е богат на мазнини и протеини, което дава необходимата хидратация на косата ви. Белтъкът е пълен с ензими, които елиминират бактериите и почистват косата и скалпа ви. Използвайте цяло яйце за нормална и суха коса. За мазна коса и скалп използвайте само белтък. Тази маска може да прилагате веднъж на всеки две седмици или месечно.

Вземете едно яйце или две в зависимост от дължината и обема на косата. Разбийте го, докато получите пяна и нанесете върху цялата коса. Завийте я с кърпа/шапка за баня и изчакайте 20 минути. Изплакнете и нанесете шампоан. Ако откриете, че миризмата на яйцето е неприятна, добавете няколко капки лимонов сок.

Маска с кисело мляко

Млечните продукти като кисело мляко съдържат млечна киселина, която нежно почиства, докато мазнината овлажнява. Смесете едно яйце с 3-4 лъжици кисело мляко и нанесете по цялата дължина. Оставете маската да преседи около 20 минути. Измийте с шампоан.

Можете да правите маската веднъж седмично.

Майонеза и авокадо

Майонезата е направена от масло и яйце, така че е силно хидратираща за косата ви. Високото съдържание на мазнини в авокадото прави косата по-малко суха и склонна към накъсване. Смесете две супени лъжици майонеза и половин намачкано авокадо в купа, докато получите еднородна смес. Нанесете маската върху косата, като се концентрирате върху краищата. За равномерно разпределение използвайте широк зъбен гребен. Задръжте 20 мин и измийте с шампоан.

Може да правите маската веднъж на 10 дни.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари