IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Котешки очи – така пленителни и неустоими

12 февруари 2013 07 00

Как да постигнете

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Жената-котка е комиксов персонаж, който обаче, се превърна в нарицателно. Котешкото излъчване при дамите най-често се постига, благодарение на изкусно гримираните очи. Тази година този стил отново е актуален и прави жените по-фатални и провокативни. Опитайте!

Ето и няколко варианта как да постигнете котешко око, събрани от тенденциите в грима, представени от големите творци:

Дайте по-тънко

Визията на Dolce & Gabbana за пролет 2013 включва тънка линия във вътрешността на клепача, която става малко по-дебела , минавайки през него и накрая завършва с права линия, пусната от ъгъла.

Снимка: Luca Cannonieri/GoRunway.com

Подчертани със сенки

За по-драматичен вид, се доверете на Гай Ларош (Guy Laroche ). Пролетната визия на марката включва черни сенки. Оформете триъгълна форма върху горния клепач, така че да оформите котешко око. Дебелата по-ниска линия на горния и долния клепач придават чудесен завършек на грима ви.

Снимка: Luca Cannonieri/GoRunway.com

По-меко с натурални цветове

Котешките очи, показани от Richard Chai приличат на тези на Guy Laroche, само че са използвани сивкави кремообразни сенки, които отново са положени в подобно на триъгълници контури. Забележете как при този стил няма черен контур на горния или долния клепач. А самата линия на сенките не докосва началото на миглите.

Снимка: Luca Cannonieri/GoRunway.com

Леко опушено

Това не е стандартният дискотечен, черен грим., а сякаш тук има повече „пространство". Положете две линии с молив – една по горната линия на миглите и една в гънката на клепача. Линиите се раздалечават в посока от вътрешността към външния ъгъл на окото. Отгоре замажете леко с четка, така че линията да не е много „остра" , а по смекчена. Това е предложение на Marc Jacobs за пролет 2013.

Снимка: Luca Cannonieri/GoRunway.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари