IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Светещи лещи и мигли са най-новия хит на пазара

17 март 2013 10 23

Вече можете да се превърнете не само във вампир и върколак, а и в нещо повече

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Как си представяме бъдещето? Обикновено много светло и то буквално. Светлинните ефекти навлизат не само в различните джаджи, а и в декоративната козметика. Дори миглите вече могат да светят в тъмното, захранвани от LED-светлини.

Новата мода вероятно е инспирирана от различните фантастични герои. В киното отдавна се използват контактни лещи, които умело превръщат обикновените актьори във вампири, върколаци, чудовища и всякакви други фантастични образи.

Ако искате да шокирате някой през деня или да провокирате внимание на вечерното парти или в дискотеката, можете да се спрете на лещи, които светят и които тотално скриват зениците ви. Може дори да има знака на Батман на тях (в случай, че сте фенове на този комиксов герой).

Снимка: Eyesbright.com

Наскоро в сп. Tatler излезе обзорен материал за тази нова мода в „грима", който променя до неузнаваемост окото. От него става ясно и къде можете да си закупите подобни лещи.

Сайтът Eyesbright.com може да вкара доза блясък във вашите зрителни органи на цена от 17.99 британски лири.

В сайта Foureyez.com пък можете да намерите светещи лещи с различни шарки по тях за 15.99 британски лири.

Снимка: Foureyez.com

Чудатите декорации по очите, включващи светещи елементи, се допълват и от живеещата в Лондон гримьорка от южнокорейски произход Сооми Парк. Нейната творба цели оптически да направи окото по-голямо с помощта на LED-светлини, които се поставят в миглите.

Снимка: soomipark.com

„Азиатските жени винаги са искали да имат по-големи очи, но много малка част от тях се раждат с такива. Затова трябва да намираме алтернативни начини да уголемяваме формата им с помощта на различен грим и декорации. Понякога стремежът към по-големи очи буквално се превръща в мания и има жени, които си правят пластична операция, за да постигнат този ефект.

С помощта на миглите LED фокусът пада върху очите и те наистина изглеждат огромни. В тези мигли има сензор с живак, който улавя движението на зениците и на клепачите. Така че, ако си преместите погледа или главата, светлините ще мигат в синхрон с движението ви. Махането на миглите е лесно, както и поставянето им", казва Парк.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари