IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Погрижете се за нежната кожа около очите си

12 април 2013 05 20

Имайте предвид, че тя първа показва признаците на стареене

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Както се грижите за кожата на лицето си, така трябва да полагате и специални грижи за фината кожа около очите си, която много лесно се сбръчква и отпуска.
Тази грижа трябва да бъде най-вече чрез полагането на специализирани козметични кремове всяка сутрин и вечер. Хубаво е да имате предвид, че кожата около очите е много по-различна от тази на останалата част от лицето ви.

Така че е изключително важно да се отнасяте с повишено внимание към тази област.

Ето как:

Научете повече за нея

Ако искате да знаете как да се грижите за кожата около очите си, трябва да знаете повече за нейната структура. Кожата около очите е най-тънката, най-чувствителната и най-сухата кожа на лицето ви. Това е и мястото, където започват да се появяват първите признаци на стареене.

Измиване

Също като останалата част от кожата на лицето и почистването около очите е важно. Най-вече защото тази кожа е склонна да изсъхва много лесно. Премахването на излишния грим около очите също ще ви гарантира, че ще си легнете с чиста кожа. Почиствайте очите си със специален тоник/лосион с помощта на памучен тампон и със съвсем леки и нежни движения около клепачите. Трябва да пипате нежно, а не да разтягате и натискате грубо фината кожата.

Подхранване

Кожата около вашите очи иска не само външни (с кремове) грижи, но и вътрешни. Уверете се, че приемате добавки с витамините А, B, C, D и Е, така че не само кожата около очите ви, но и самите ви очи, да се чувстват по-добре и по-здрави.

Сън

Първи 7 часа сън през нощта не са лукс, а необходимост. Уверете се, че не правите компромис по този въпрос и спите достатъчно. Добрият нощен сън ви гарантира, че няма да се събудите сутринта, с тъмни кръгове, с подпухнали клепачи и с бръчки в зоната около очите си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари