IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ново лечение премахва торбичките под очите само за десет минути

26 май 2013 09 04

Революционното лечение е надежда за хиляди жени, които искат да изглеждат по-млади

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

С годините кожата на лицето, както и навсякъде другаде по тялото, започва да губи своята еластичност и блясък. Зоната около очите е особено податлива на промени, тъй като кожата там е по-тънка. Два са основните естетични проблема, които могат да възникнат вследствие на изтъняването. Това са торбичките и тъмните кръгове под очите.

Добрата новина е, че вече има ново лечение, което обещава да премахне неприятните подутини под очите. Най-често торбичките се образуват вследствие на неправилен начин на живот, както и поради генна наследственост. Комбинацията от нощни забавления, употреба на алкохол и редовна консумация на кафе може да се окаже пагубна за кожата под очите.

Вече съществува хирургична процедура за отстраняване на торбичките. За да се отстранят част от мазнините, се прави малък разрез по дължината на долната линия на миглите. Мненията за тази процедура обаче, са твърде противоречиви. Някои от негативите са: поява на бръчки около очите, промяна на формата на очите, вероятност за повторна поява на торбички и цена от 4000 паунда.


Новото лечение обещава не само да премахне напълно торбичките и тъмните кръгове под очите, но и да го направи за рекордно кратко време – само десет минути. Според доктор Никола Милоевич от Milo Clinic в Лондон, революционното лечение превъзхожда традиционната хирургия, тъй като първото не само премахва мазнините, но и заличава всички следи на годините.

Инжектирането на специален филър премахва торбичките за 10 минути;

Снимка: Juliette Neel

Новата процедура представлява внимателно инжектиране на филър, наречен Perlane, под костта на очната кухина. Този филър се разпространява около мастната тъкан, като по този начин скрива тъмните кръгове и се слива със скулите. Резултатите са незабавни и траят от 9 до 12 месеца. Страничните ефекти са леки синини и отоци, а болката продължава само няколко секунди. Цената на новото лечение е 500 паунда.

Преди лечението;

Снимка: Juliette Neel

След лечението;

Снимка: Juliette Neel

Операцията и инжектирането на филър обаче, не са последните възможности за премахване на торбичките под очите. Доста по-евтино и безболезнено се оказва използването на специални козметични продукти. На пазара има голямо разнообразие, така че всяка дама може да избере най-подходящия продукт за своята кожа. Коректорът за очи най-ефективно може да прикрие торбичките и тъмните кръгове под очите.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари