IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Белите зъби свалят 5 години от възрастта

15 април 2013 14 40

Мъжете масово се тревожат за усмивката си, а не за плешивостта си

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Не само скъпите козметични продукти могат да „скрият" няколко годинки от възрастта ви. Проучване установи, че белите и красиви зъби ви подмладяват с 5 години.

Визията е важна не само при намирането на партньор в живота, а и при спечелването на нова работа, разширяване на кръга от контакти и всякакъв вид общуване.

Изследването е поръчано от известна фирма за продукти за устна хигиена . Безупречният емайл с тебеширен цвят ни прави 20 на сто по-атрактивни и кара околните да си мислят, че печелим годишно с хиляди повече, отколкото в действителност, пише Daily Mail.

Във Великобритания се забелязва истински бум на хората, които са започнали да се грижат за зъбите си и да инвестират в тяхното избелване, форма и здраве. 75% от запитаните веднага отговарят, че биха искали по-бяла усмивка, а около 25 % не знаят каква е нужната хигиена за поддръжката на красива усмивка.

Интересен факт е, че плешивостта вече не е основният проблем на господата. Те са далеч по-загрижени за това как да се отърват от пожълтелия емайл. В Англия белите зъби дават до 10 % по-голям шанс за получаване на друга работа.

Проучването е обхванало 2000 пълнолетни британци.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари