IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Десетминутна процедура премахва торбичките под очите

8 май 2013 12 00

Новото лечение крие рискове за слепота

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Един от най-неприятните естетични проблеми, свързани с лицето, е образуването на торбички под очите. С възрастта този дефект се задълбочава и използването на коректор става недостатъчно. За цялостно подобрение на визията обаче, вече има трайно решение. Нова процедура обещава да смекчи тъмните кръгове под очите само за десет минути.

Иновативното лечение представлява инжектиране на пълнител с хиалуронова киселина в торбичките под окото, а резултатът продължава от две до четири години. Доктор Александър Ривкин, козметичен хирург в Лос Анджелис, обяснява, че новата процедура дори не изисква анестезия. Той определя лечението като „извор на младостта за очите“. Десетминутната процедура струва между 600 и 1000 долара.


Не всичко е толкова хубаво, колкото изглежда. Инжектирането на хиалурон в зоната около очите крие своите рискове. Според хирурзи страничните ефекти от процедурата могат да бъдат няколко: сълзене на очите, подпухналост и синини. Всички тези неприятни последствия трябва да изчезнат в рамките на една седмица. Доктор Джули Карен от Ню Йорк обаче предупреждава за нещо много по-страшно. В случай, че пълнежът блокира артерията на ретината, това може да причини слепота.

Снимка: ABS News

Няколко жени, които явно не изпитват опасения относно страничните ефекти от лечението, се подложиха на десетминутната процедура. Те споделят, че инжектирането е напълно безболезнено и резултатът е наистина удовлетворяващ. Лечението е подходящо при случаи, когато торбичките не са силно изразени. По този начин може да се предотврати необходимостта от операция, пише вестник Daily Mail.

Снимка: ABS News

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

( преди 10 години )
Май не правите разлика м/у торбички и тъмни кръгове...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар