IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Свеж грим по време на жегата

3 юни 2013 10 40

Няколко бързи трика, които ще ви помогнат да запазите вида си по-дълго под слънцето

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Може и да предпочитаме топлото време, но и то си има своите недостатъци. Жегата се отразява най-вече на дамите, които обичат да си слагат грим. А кой не обича?

Ако попитате някоя жена без какво не се разделя, тя ще ви каже най-вероятно – гланца/червилото, спиралата, ружа и фон дьо тена. Но те не са „имунизирани" срещу потенето на кожата, което е неминуемо през лятото. И накрая се оказва, че след старателното поставяне на макияжа, час по-късно трябва да тичаме до дамската тоалетна, защото спиралата се е размазала, моливът на места го няма, а червилото ни е излязло извън границите на очертания контур.

Лятното правило е – по-малко грим, по-добре! Ала недостатъците по лицето не почиват през топлите месеци и трябва да бъдат прикрити. Да не говорим за десетките партита, нощни забави и т.н., за които искаме да блеснем в цялата си прелест.

Ето и някои идеи, които да задържат грима на мястото му и да запазят свежия ви и бляскав вид:

1. Заложете на водоустойчивото!

Основно правило за спиралите. Без значение дали са за обем или за дължина, те трябва да издържат на високите температури и на овлажняването на лицето ви и да не се размазват. Дори и да не плачете често, когато термометърът удари 30 градуса, вероятността клепачите ви да имат втора черна линия е много голяма!

Снимка: BOURJOIS, L'Oreal, MAYBELLINE

Едно чудесно решение е Volume Glamour Max Waterproof mascara на BOURJOIS, L'Oreal Lash Architect 4 D Waterproof Mascara на L'Oreal, Colossal VolumeExpress Waterproof на MAYBELLINE, FALSE LASH EFFECT на Max Factor, или спиралата за обем на SEPHORA. Те са ефективни, качествени и не струват цяло състояние (различните марки варират между 12 – 28 лв).

Max Factor, SEPHORA

2. Пропуснете долните мигли

Миглите в долната част на окото обикновено са тези,които събират повече влага. Ако искате да запазите грима си свеж, по-добре ги пропуснете.

3. По-пестеливо със сенките

Не си мислете, че като слагате пластове сенки, те ще се задържат по-дълго на окото. Колкото повече мацате, толкова повече запушвате порите на кожата и давате шанс на грима ви да се размазва по различен начин.

Заложете на нюансите, близки до цвета на кожата, на перленото, на брокатените сенки. Така, след като се изтъркат, по окото ви ще остане нежен блясък.

4. Използвайте пудра

Нанесете я на клепачите преди да сложите сенки. Тя ще обере естествения себум и влага и така ще позволи равномерното нанасяне на цвета.

За полагането на пудрата използвайте четка, а не пръстите си (така ще загребете по-малко от нея).

Когато все пак усетите, че гримът ви започва да се разтича, просто нежно натиснете със салфетка на съответното място. Не търкайте и не замазвайте.

Винаги носете в дамската си чанта малко огледалце, което да ви е под ръка за бързи корекции.

В нея трябва да се намират и козметичните продукти, които сте използвали, за да коригирате макияжа. Не забравяйте, че каквито и мерки да сте взели, гримът ви все пак ще има нужда от освежаване на няколко часа!

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари