IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НЕ на тъмните петна!

5 юни 2013 08 00

Лесните начини да се справите с пигментацията на лицето

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

„Несъвършенствата ни правят уникални" каза наскоро в свое интервю Жизел Бюндхен. И макар сексапилната бразилка да има повече лунички по лицето си, тя поне разполага с божествено тяло, с което да изпъква и да провокира погледите на силния пол.

Дамите, които нямат формите на Жизел, трябва да подчертават другите си достойнства – коса, лице, нокти... А когато говорим за лице, определено имаме предвид сияйната кожа, която те кара да я докоснеш. И тъй като кожата ни е изложена на какви ли не външни и вътрешни влияния, тя е силно уязвима като едно от най-неприятните неща са петната, които я загрозяват.

За щастие в днешно време има много начини да лекуваме тази пигментация. В аптеките и дрогериите е пълно с продукти за депигментация и изсветляване на кожата. В козметичните салони и клиники ще ви предложат поне няколко вида процедури. Много важно е преди да вземете каквито и да е мерки, да се консултирате със специалист.

Ако нямате някакви специфични дерматологични проблеми, можете да третирате тъмните петна с една домашна рецепта, която доказано работи. Лимоновият сок е доста ефективен природен продукт. Изстискайте сока на половин лимон и с памуче намажете тъмните пигменти по лицето си. Оставете мястото да изсъхне и след това изплакнете кожата си с вода. Повтаряйте тази процедура, докато петната не изчезнат.

Снимка: Dreamstime

Други домашни „лекове" срещу пигментацията са сокът от картоф, олио с витамин Е, сок от лук, смесен с мед или кисело мляко, комбинация от сметана и мед. Прилагат се по същия начин, както процедурата с лимоновия сок.

Ако решите да се доверите на козметиката, гледайте специалните кремове и серуми да имат UV-защитен фактор. Слънчевите лъчи са един от основните виновници за пигментацията на кожата, а също така я състаряват.

Няма да сгрешите, ако използвате крема La Roche Posay Mela-D Dark Spots Daily Anti-Dark Spot Skincare SPF 15.

Линията Eucerin® EVEN BRIGHTER действа там, където се заражда проблемът. Продуктите възпрепятстват прекомерния синтез на меланин и дълготрайно намаляват пигментните петна. Продуктите имат и допълнително действие, като стимулират възстановяването на клетките от UV уврежданията, подхранват и предпазват кожата.

Кремовете на марката AVENE - D-Pigment (олекотен и по-богат крем ) не съдържат парабени и са подходящи за силно чувствителна кожа. Те действат в три направления : депигментиращо, изсветляващо и антиоксидантно. Продуктите имат и успокояващ ефект върху кожата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари