IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бели зъби, но без бели петна

20 юни 2013 05 20

Ефективната терапия, която не позволява на кариеса да превземе устата ви

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Бялото е красив цвят за зъбите ни, но не и когато си говорим за бели петна. Те представляват зони с намалена минерализация на емайла, което може да доведе до развитието на кариес. Един от първите стадии от развитието на кариеса е именно бялото петно, при което емайлът на зъба е с бял и матов цвят.

Често белите петна се проявяват още в детска възраст, но никой не е застрахован от тях, без значение на колко години е.

Причините за образуването на бели петна са различни – приема на храна на малчуганите, наследственост или прекомерен прием на флуориди (с храната и водата). Белите петна могат да се получат и при носене на брекети.

Важно е, когато забележите наличието им да вземете незабавни мерки, за да не се стигне до развитието на кариес. При възрастните най-ефективният начин е Heal Ozone терапия. В стоматологична клиника Medical Dent можете бързо и ефективно да отстраните белите петна, благодарение на модерната апаратура и професионалния екип от специалисти, който ще се погрижи за здравето и красотата на зъбите ви.

Какво е Heal Ozone?

С новия апарат Heal Ozone напълно безболезнено и само за 20 секунди зъбите ви са предпазени от кариес и развитието на начален кариес е предотвратено. За по-малко от половин минута 99,9% от кариес-продуциращите бактерии биват елиминирани. В същото време вашите зъби получават естествена реминерализация, която ги прави по-здрави и защитени.

Озонтерапията има широк диапазон на действие - оказва бактерицидно, имуностимулиращо въздействие, противовъзпалителен ефект и стимулира почистването.

Прилага се за разнородни проблеми в устната кухина – от лечение на кариес, грануломи, дезинфекция на коренови канали, продължително кървене, остри и хронични възпалителни процеси, гингивити, до херпес, афти и други лезии.


Защо е необходима Heal Ozone терапията?

Кариесът е заразно заболяване на зъбите, а ранната диагностика и профилактика са най-ефективни, съчетани със съвременна техника.

Механизмът на поява на кариес е киселинна атака върху зъба (деминерализация), следвана от бактериална инвазия. Киселината се секретира от микроорганизми в плаката, която се придържа към повърхността на зъба. Heal Ozone терапията въздейства върху тези микроорганизми, като унищожава кариес продуциращите бактерии.

Heal Ozone терапията е напълно безопасна и безболезнена. Тя се прилага често и за лечение и профилактика при най-малките пациенти. Озонът се формира от кислородни частици, така че е напълно безвреден за хората.

Специално за децата

По-малките пациенти се „спасяват" от белите петна с помощта на специални шини, пълни с Тооth Mousse. Това е локален крем на водна основа, без захар, съдържащ Recaldent CPP-ACP (казеин-фосфопептид-аморфен калциев фосфат).

Препаратът с успех се използва при малки деца (2-3 год.), когато профилактиката с флуорни агенти, като водите за уста и геловете са противопоказани поради риск от поглъщане, Tooth Mousse е идеалното профилактично средство.

С цел профилактика е препоръчително да се направят 3-4 апликации в стоматологичния кабинет, след което профилактиката продължава вкъщи, 2 пъти седмично вечер, след измиване на зъбите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари