IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как слънцето се превръща от враг в приятел на косата

26 юни 2013 12 45

Няколко продукта, които ще запазят блясъка и здравето на косата ви

Снимка: Kerastase

Снимка: Kerastase

Не знам дали си правите списъци преди да отидете на море, но при мен те определено са задължителни. Най-малкото, защото мразя да тръгвам с усещането, че съм забравила нещо.

С годините куфарът ми става все по-пълен и то не с дрехи, а с козметика. А тази година ще прибавя и още три продукта, защото не искам косата ми да прилича на гнездо, когато се върна.

Честно да си призная здравият вид на косата ми е сред най-тежките задачи, с които се боря. През студените месеци се омазнява по-често, а през топлите – става суха и краищата ѝ приличат на раздърпани конци. И тъй като повечето олиа и кристали също я правят мазна, се ограничавах до шампоан и понякога маска или балсам.

Един ден положението стана критично и започнах да търся по-специализирани продукти и се сдобих с няколко истински съкровища на Kerastase. Никакво омазняване, никакви сухи краища, а блясък и живина. Колежките ми казваха: "Уау, косата ти е много жива! С какво си я подхранвала!". Подхранвах я с Kerastase! Ето, че и аз скептичната, повярвах, че има продукти, които наистина си отговарят на рекламите.

И връщайки се на куфара, веднага слагам линията Soleil, защото тя отговаря на нуждите на косата ми за летния, сух сезон. Вероятно знаете вредата от слънчевите лъчи върху цвета и качеството на косата, но аз ще ви ги припомня:

-Естественият липиден слой на косъма е уязвим, когато е изложен на слънце и вода.

-Слънцето и водата могат да увредят кутикулата по време на излагане на слънце

-УВ-лъчите могат да проникнат в косъма, да увредят кортекса и да намалят устойчивостта на косъма.

Косата не е в състояние да се самовъзстановява. Всяка повреда е необратим факт, който я прави все по-крехка и по-уязвима.

Допълнителни фактори, които влошават състоянието на косата през летните месеци са водата, вятърът, хлора и солта, дори и влажността на въздуха.

Продуктите от серията на Kerastase Soleil имат ценни съставки, които е добре да запомните:

- ФОТО-ЗАЩИТЕН ФИЛТЪР

Осигурява антиоксидантна защита срещу фотодеградация.

- СЕРАМИДИ

Осигуряват интензивно възстановяване на фибрата.

- МИНЕРАЛНИ МАСЛА И РАСТИТЕЛЕН ВОСЪК

Защита от влагата и анти-фриз ефект.

А ето и програмата от 3 стъпки, с която се грижа за моята коса:

1-ва стъпка: ЗАЩИТА

Започнете деня, като подготвите косата си за слънцето. Използвайте защитен спрей Млечно олио (Huile Latcé), съдържащо иланг-иланг, който ще осигури трайна защита за вашата боядисана коса на плажа или в града. Ако косата ви е естествена, предпочетете фината, суха и лека Мъгла за коса (Micro-voile protecteur). Използвайте спрея на влажна или суха коса през целия ден. Така защитена, косата ви ще е блестяща, без да е утежнена.

2-ра стъпка: ИЗМИВАНЕ

Възстановете косата си след излагане на слънце, хлорирана или солена вода, като я измиете с Вана за след слънце. Тази вана нежно почиства косата и кожата на скалпа, като елиминира всички остатъци от продукти за защита, пясък, сол и хлор.

3-та стъпка: ГРИЖА

Възстановете косата си след излагане на слънце. След измиване с Вана за след слънце използвайте Защитната маска за възстановяване и омекотяване на косата. Косата остава лека и нежна. Нанесете млякото, изчакайте 3 минути и изплакнете обилно. Косата е мека, подхранена и сияйна.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

mira_mc ( преди 10 години )
ха ха ха - то си е жива реклама това... под формата на статия...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар