IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ружът и неговите видове

22 октомври 2013 08 30

Бърз преглед на основните видове на този така важен за красотата ни грим продукт

Снимка: Maybelline

Снимка: Maybelline

Днес е възможно да настъпи истинско объркване за дамите, когато са изправени пред избора за декоративна козметика. Всеки продукт разполага с няколко свои разновидности. Ружът е основно „оръжие“ за една от техниките за скулптуриране на овала, заради което е един от най-ценните в грим несесера ни. На безкрайните редове в магазините са подредени толкова видове от него, на които на пръв поглед е написано едно и също. Но за да се получи гримът ни идеален и за да не изглежда нанесеният руж като индианска окраска, необходимо е да отделим време и знания, за да го подберем правилно.

Компактен руж>

Това е най-разпространеният вид от този козметичен продукт. Текстурата се нанася на лицето с помощта на четка с плоска повърхност, която често се предлага заедно с продукта. Прахообразната му текстура е идеална за мазна кожа. Предимството му е, че се съхранява лесно, не се разтича по кожата и не цапа дрехите. Съвсем практично е, че се предлага в комбинация от няколко нюанса.

Компактен руж Colorama (Maybelline, 5.49 лв.), компактен руж с блестящи частици (Bourjois, 15.49 лв.), компактен руж Soft Colour Blush (Rimmel, 10.90 лв.), бронзираща пудра и руж Peach Glow (Avon, 12.90 лв.)

Кремообразен руж

Наричат го още мус и се нанася със специална остра гъбка-спонж или с пръсти. Съдържанието му е на основата на масла, което го прави идеален за суха или за смесена кожа. Производителите добавят витамини и полезни вещества, които помагат за хидратирането на кожата. Предимството му е, че придава изключителна свежест и блясък на лицето и по-дълготрайна фиксация, в сравнение с компактния руж.

Течен руж

Опаковката прилича на тази на гланц за устни, има гладка текстура и нюанс, бързо попива и се адаптира към всеки епидермис, като придава на кожата мокър ефект. Тайната в нанасянето на този руж е да не прекалявате с него – достатъчни са само няколко капки върху кожата. Нанася се с пръсти.

Кремообразен руж Sheer Berry Studio Artist (Oriflame, 8.50 лв.), спонж за прецизно нанасяне на грим (Sephora, 10 лв.), руж-стик, който се адаптира към тена на лицето Color Adapt Blush (Sephora, 15 лв.)

Руж-стик

Този вид руж е една от последните разработки в индустрията за красота – полутвърда текстура в опаковка, която напомня червило. Нанася се много лесно, само с един щрих по скулата. Подходящ е за суха и смесен тип кожа, но за мазна не е добро решение. Съвсем логично е да се нанася по начина, по който се нанася и червилото върху устните, след което с потупващи движения се разнася по кожата.

Главното правило за нанасяне на руж от какъвто и да е вид е, да не се оставят резки граници между цвета и кожата. Ако използвате четки, задължително е те да са големи, за да се получи добро разнасяне на цвета.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари