IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изкуствените мигли добавят сексапил

29 октомври 2013 07 00

Вземете пример от звездите как да ги ползвате и в ежедневието си

Badgley Mishka Winter 2013 Сника: Getty

Badgley Mishka Winter 2013 Сника: Getty

Като че ли този сезон не виждаме толкова изкуствени мигли по подиумите, но за сметка на това извън тях звездите често ги ползват в грим визията си. И все пак, в момент като този, когато се подготвяме с идеи за грима за Хелоуин, е добре да си припомним някои съвети за това как да слагаме изкуствени мигли. Разбира се, това е един от грим аксесоарите, без които не минава нито една хелоуин визия. Професионалистите ни съветват да не се боим да ги ползваме дори в ежедневието си, ако са максимално естествени. Освен това са най-добрият ни помощник, когато желаем да излизаме винаги добре на снимки.

Да поставяме изкуствени мигли съвсем не е трудно – изискват се само пинцети и лепило. Но резултатът ще ви удовлетвори напълно. А колкото до ловкостта на пръстите – тя ще ви е нужна толкова, колкото и да лакирате ноктите си.

Идеалният вариант е да ползвате изкуствени снопчета мигли, които да поставите във външния ъгъл на миглите си – това придава особено очарование и източна мистика на погледа. В този случай може да поставяте снопчета дори и на долния ред мигли. Видяхме този ефект в грим визиите на моделите на няколко ревюта от сезона есен-зима 2013.

Никол Шерцингер, Кейти Пери, Никол Кидман, Катрин Зита-Джоунс, Ким Кардашян, Дженифър Лопес – всяка от тях ползва изкуствени мигли в ежедневието си дори, но това ни най-малко не ни се струва странно.

Има няколко правила, които трябва да спазвате, когато си слагате изкуствени мигли, за да превърнете този грим ритуал в приятен, бърз и лесен.

1. Използвайте пинцети, за да поставяте снопчетата или целия ред мигли максимално близо до корена на естествените ви мигли. Когато ползвате цял ред, може да отрежете краищата му, за да ги оразмерите.

2. Преди да залепите миглите, попийте с памучен тампон повърхността, за да се убедите, че няма и следа от омазняване. Препоръчително е предварително да сте удължили своите мигли с щипки за удължаване и да сте ги оцветили вече в спирала, за да се слеят добре с изкуствените.

3. Нанесете лепилото в основата на изкуствените мигли. Изчакайте около минута, минута и половина, докато засъхне лепилото, след което залепете изкуствените мигли в основата на вашите. За да направите това, е необходимо количество колкото капка.

4. След като миглите се прикрепят добре, може да ги минете през щипки за удължаване, като изкуствените мигли се нуждаят от повече натиск за извиването им, но не прекалено, за да не се счупят.

5. За финал нанесете един слой спирала върху миглите, за да уеднаквите цвета с вашите мигли. Ако на места лепилото се забелязва, може да го прикриете с очна линия или молив.

Вижте още снимки на звезди в галерията и откраднете идея за грим с изкуствени мигли за Хелоуин.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари