IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Основни правила в грижата за кожата около очите

5 ноември 2013 07 00

Спазването им ще ви подари свеж поглед и ще ви избави от сенките и торбичките

Снимка: Lancome

Снимка: Lancome

Структурата на кожата около очите е различна от тази на останалата кожа по лицето – на практика тя няма мазнини, а кръвоносните съдове са близо до повърхността на кожата. Това е причината за козметичните проблеми като тъмните кръгове под очите, подпухналостта и отоците, зачервяванията и разбира се, бръчиците. Няколко основни момента в грижата за кожата са най-важни и колкото по-рано започнете с тази грижа, толкова по-добре е за здравето и излъчването на кожата около очите ви.

Правилно почистване

Преди нанасянето на крема, задължително почиствайте кожата от грим и замърсявания с мляко, лосиони, мицеларен разтвор. Средствата за почистване в никакъв случай не трябва да съдържат спирт, тъй като той изсушава кожата и я прави предразположена към раздразнения. Не търкайте кожата около очите – тя е тънка и лесно се травмира. Най-добре напоете памучен тампон и го задръжте за около 30 секунди върху окото, след което с леко кръгообразно движение свалете грима.

Грижа и подхранване

Продуктите за грижа около очите могат да бъдат с различни текстури – лосион, крем-гел, богат крем, серум. Те насищат кожата с влага, обогатяват я с витамини, тонизират я и я изглаждат, подготвят я за нанасянето на грим. Природните масла са основен компонент в съдържанието на козметичните продукти за около очите. Това са масло от жожоба, арган, карите, бадем и други. Друг задължителен компонент трябва да бъде витамин Е, който е естествен антиоксидант и забавя процеса на стареенето, като спомага за дълбокото овлажняване на кожата. За това е отговорна също и хиалуроновата киселина – любима на всички козметици, тя задържа влагата в епидермиса на кожата и предотвратява изпаряването ѝ.

Нанасяне на крем около очите

За това съществуват правила, които са следните: никакво триене, кремът се нанася с възглавничките на безименните пръсти с потупващи движения в посока от вътрешния към външния ъгъл на окото.

Масаж на кожата около очите

За да са благодарни очите ви, достатъчно е за 5 минути на ден да им подарявате релаксиращ масаж. Той ще подобри кръвообращението в тази зона, ще премахне умората и ще освежи погледа. Такъв масаж е добре да се прави вечер след почистване на кожата: затворете очи, нанесете малко крем на възглавничките на пръстите (среден и показалец) и започнете да движите пръстите от средата на челото над очите по дължината на веждите, след което направете същото с леки пощипващи движения. След това същото с леки потупващи движения. Повторете този „комплекс“ 5 пъти.

В галерията ще разгледате секция от продукти за грижа за кожата около очите и лесно ще направите избора си.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари