IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Храна върху лицето срещу акне

13 ноември 2013 13 30

Това, което не може да сложите в устата си, не трябва да слагате и върху лицето си!

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Изпитвали ли сте го някога – динамичен работен ден, високо ниво на стрес, лоша храна, емоционални сътресения и ... акнето по кожата се появява логично. Кожата на лицето ви е един от безпогрешните индикатори за състоянието на цялото ви тяло и психика. Разбира се, че това се случва на всички нас, дори и йогите, който се стараят да спазват здравословния баланс във всяка сфера на живота си. Пъпките и акнето по кожата ни са сигнал, че равновесието в организма ни е нарушено. И съответно този сигнал е и за начало на действие.

Има няколко прости начина да се справите с тези проблеми по кожата си и то само с продукти, които се намират в шкафовете на кухнята или в хладилника ви. Общото правило е: каквото не бихте сложили в устата си, не трябва да слагате и върху кожата на лицето си!

Предлагаме ви четири рецепти, които обаче не разрешават проблема с акнето дългосрочно, а са решения от типа един-два пъти, когато се налага. Ако имате проблем с акнето, добре е да инвестирате в продукт за лечение. Добре е все пак да комбинирате лечението с козметични продукти с промяна в начина на хранене, както и с тези домашни рецепти против акне. Използвайте тези маски и в комбинация със специален измиващ продукт за проблемна кожа на лицето.

1. Маска с ягоди и лимони

Съставки: 1 ч. л. лимонов сок, 1 яйчен белтък, 1 и 1-2 ч. л. Мед,1-2 чаша ягоди

Смесете всички съставки и нанесете на чиста кожа сместа. След 10 минути я измийте с топла вода.

2. Тоник с ябълков оцет

1 с. л. суров нефилтриран ябълков оцет и 1 с.л. хладка филтрирана вода

Смесете двете течности в съотношение 1:1. Потопете памучен тампон в разтвора и обтрийте кожата на лицето. Оставете го да изсъхне, без да го изплаквате. Намажете кожата с лек пласт кокосово масло и оставете да действа през нощта.

3. Ексфолиант със сода за хляб

Хладка филтрирана вода и 1-2 с. л. сода за хляб

Сложете содата в малка купа и бавно доливайте вода в нея, докато се образува паста. Нанесете я върху лицето си с кръгообразни движения и веднага измийте.

4. Маска с боровинки

3-4 чаша с боровинки (за предпочитане е да са пресни), 1-2 чаша грозде без семки, 4 ч. л. сок от лимон (прясно изцеден), един пакет обикновен желатин, 2 с. л. овесени трици

С пасатор смесете боровинките и гроздето. Отделно смесете желатина, овесените трици и лимоновия сок, докато се получи каша. Прибавете миксираните плодове към тази смес, докато се превърне в гладка. Може да регулирате гъстотата й, като добавите малко вода. Поставете тази смес в хладилник а за около час, докато леко се втвърди. След като я изкарате от хладилника, я оставете на стайна температура и изчакайте да приеме стайна температура, за да е комфортно върху кожата на лицето ви. Прекалено студената смес не се отразява добре на раздразнената кожа. Нанесете маската върху лицето и я оставете да действа за около 20-30 минути. След което измийте с топла вода.

Хубаво е да се забавляваме, като използваме лечебните свойства на храната и я включваме в натурални рецепти за красота.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари