IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Миглите, които спиралата не може да направи!

22 декември 2013 10 42

Изкуствените мигли са все по-голям хит у нас

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Гледайки рекламите за различни спирали, въздишаме, защото миглите в тях са направо ослепителни. Уви, това е илюзия и много фотошоп, като спиралите може и да имат различни достойнства, но няма как да направят чудеса с миглите ни. Изкуствените мигли обаче, могат това! И не говорим за тези, които се продават масово в магазините и се лепят над мигления ръб, а за малките косъмчета, които едно по едно се залепят към вашите собствени.

Поставянето на изкуствени мигли се превърна в голяма мода през последните години. Не само, че те стоят естествено, а и са доста удобни и красиви. Повече за тях ще ни разкаже Емилия Иванова, която се занимава с разкрасителни процедури, включващи и перманентен грим, от десет години. Еми има дълъг стаж в реномирани столични медицински клиники, а от две години е собственичка на салон за красота – Emy's way, където прави перманентен грим, процедури за лице и тяло и още куп неща, които да подчертаят красотата на дамите (и господата).

Какво представляват изкуствените мигли, които се вграждат една по една?

Това са копринени косъмчета, които се прикачат към естествените косъмчета с цел удължаване, сгъстяване или дори по-авангарден вид. Те са меки и леки и не дразнят и не пречат на процеса на възстановяване на вашите собствени мигли.

Те имат ли някакъв размер?

Да, различават се по дължина и цвят. Дължината може да бъде 8 мм, 11 мм, 13 мм и 15 мм. Често няколко различни дължини се комбинират, като по-дългите се слагат в края на окото, за да го отворят.

А само черни ли са изкуствените мигли за вграждане?

Не, има и цветни – сини, лилави, зелени. Но основно клиентките предпочитат черните.

Как точно се поставят?

Първо се почиства окото, ако има грим или някакви остатъци от грим. След това се слага обезмаслител и започва лепенето косъм по косъм. Изкуствените мигли се залепват към естествените. Като на една естествена мигла не се закача повече от една изкуствена.

А колко време трае процедурата?

Не повече от час.

Колко време издържат поставените мигли и трябва ли някаква поддръжка?

Тяхната трайност е индивидуална. Тя е между 30 и 90 седмици и зависи от типа косъм и от грижата за поставените мигли. Например, ако косъмът е по-мазен (жените с коса, склонна към омазняване имат по-мазни косми ), то поставените мигли могат да издържат по-малко време. Освен това е много важно човек да се грижи за тях.

За какво точно трябва да внимава клиентът, след като се сдобие с изкуствени мигли?

Веднага след като се поставят, не е желателно да се мокрят поне час. Аз работя със специално италианско лепило, което съхне страшно бързо и е здраво, но все пак е хубаво миглите да не се третират поне час след поставянето им.

Дамите може да ги мокрят и могат да си мият спокойно лицето без да търкат в областта на миглите. Важно е като се къпят да не застават с лице директно срещу водната струя, а просто да си наплискват лицето, за да го измият.

Освен това ако ползват дегримьори, трябва да заложат на мицеларна вода или тоник за лице, а не на такива с мастно съдържание. Мазнината помага на лепилото да се разтвори, така че не трябва да се поставят някакви мазни кремове, емулсии и течности в близост до миглите.

Какво се случва, когато миглите започнат да падат?

Единият вариант е да дойдат на поддръжка, за да се запълнят падналите мигли. Може да отидат при човека, който им ги е поставил, за да ги махне със специален разтвор, който да неутрализира лепилото. Може и да си слагат спирала за плътност или дори да си „подстрижат“ миглите, ако са си сложили няколко дължини и се вижда рязка дисхармония на клепача, след като част от по-дългите мигли са паднали например.

Не е препоръчително да се търкат или скубят, защото така ще причините щета и на собствените си мигли.

А когато падат такива мигли, падат ли и нашите собствени?

Да. Тъй като са залепени една за друга, изкуствената мигла до известна степен зависи от естествената. Косъмът има три фази: Анаген – фаза на растеж, Катаген – преходна фаза и Телоген – фаза на покой. Т. е. когато естественият косъм е във втората фаза, той се подготвя да падне, за да може на негово място да израсте друг след няколко седмици. Точно тогава падат и изкуствените мигли, заедно с естествените. Поставянето на изкуствени мигли не нанася щета на вашите собствени, тъй като тези копринени косъмчета са много леки и не тежат, а лепилото е хипоалергенно и безвредно за косъма.

Снимка: Dreamstime

Миглите решат ли се?

Задължително! Особено дамите които са си сложили по-дълги мигли, трябва редовно да ги решат, за да не им се заплитат. Има четки, които приличат на тази на спиралата и са много удобни.

Може ли да се гримираме, когато имаме изкуствени мигли?

Няма проблем да се слага грим, дори спирала. Важно е да се внимава при дегримирането. Не трябва окото да се търка, а ако сте си сложили по-плътен молив или очна линия, го отстранете с помощта на клечка за уши. Сенките се махат с потупване с напоения тампон с течност за дегримиране. Пак повтарям, не търкайте!

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари