IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да имате идеален цвят на кожата на лицето?

20 февруари 2014 13 20

За цвета на кожата е отговорна генетиката, но има неща, които може да направите, за да го подобрите

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Някои жени са способни да похарчат цяло състояние, за да върнат сияйната светлина в кожата на лицето си. За други е достатъчно да използват само един крем и лицето им изглежда сякаш са се върнали от отпуск. Според лекарите цветът на кожата ни зависи от генетиката.

За да узнаете как ще изглеждате след 20-30 години, достатъчно е да погледнете майка си или баба си. Гледайте и взимайте мерки! Разбира се, с гените не можете да се преборите, но може значително да подобрите положението.

На състоянието на цвета влияе съществено горният слой на кожата, количеството меланин и състоянието на релефа на кръвоносната система. На тези фактори може да се повлияе.

Нов блясък

Обновяването на кожата започва от 25 годишна възраст. Именно след тази възраст в организма се забавя процесът на регенерация. А ако сте подложени на постоянен стрес, работите доста, спортувате малко, храните се небалансирано и пушите, то процесът на обновление на кожата се забавя още повече. В резултат на това горният слой на епидермиса спира да отразява светлината, а кожата започва да изглежда сива и без блясък.

Възстановяването на блясъка на кожата е възможно след време и в резултат на правилно ексфолиране. Това може най-добре да се направи чрез пилинг. Целта на различните видове пилинг е една – да изглади повърхността на кожата, което ще я направи по-млада, гладка и красива.

Като най-безобидни се приемат механичните пилинги – ексфолианти и микродермабразио. Следват ензимните пилинги – тези, които се разтварят в най-горния слой на кожата, химическите – на основата на киселина и физическите – лазерните пилинги.

Професионалните пилинги са много по-ефективни и могат да ви направят по-млада поне с десет години. Те обаче са по-травмиращи за кожата, въпреки че могат да бъдат повърхностни, средни и дълбоки, а след процедурата възстановяването на кожата отнема време. Ако целта ви не е да премахнете пигментация, следи от акне или борба с първи бръчки, с тази задача перфектно може да се справят и продуктите за домашна употреба.

Без сива кожа

Жълтеникавият цвят на кожата може да бъде резултат от грешки в начина ви на живот. За да избегнете това, постарайте се да прекарвате повече време на въздух сред природата, пийте повече вода, без да отчитате соковете, чая, супите и други течности. Ако сте приели много алкохол, това би дехидратирало организма ви допълнително, което също променя цвета на лицето.

Зоната под очите

Тъмните кръгове под очите са симпатични само за пандите. Ако забележите синини в тъмните сенки под очите, трябва да вземете спешни мерки. Този проблем възниква, когато кожата не е достатъчно добре снабдена с кислород. Тогава кръвта се застоява в капилярите на долния клепач и създава сянка в кожата. Най-често това се случва и при дехидратация. Тънката кожа на клепачите е лишена от липиди, чиято задача е да задържат влагата. За да си помогнете, ползвайте овлажнители, които подобряват микроциркулацията и кремове с антиоксиданти, които тонизират кожата в тази зона.

Крем против бръчки за контура около очите и устните YstheAl (Avene, 44.80 лв.), ревитализиращ и хидратиращ крем за лице Pure Skin (Biotrade, 20.60 лв.), CC крем и фон дьо тен 6-в-1 с SPF 20 (Lumene, 24.90 лв.), избистрящ пилинг Optimals (Oriflame, 9.90 лв.)

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )