IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пъпки по лицето в зряла възраст

4 април 2014 13 10

Вижте кое в начина ви на живот води до появяването им

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

В тийнейджърска възраст, докато хормоните ви бушуват и кожата произвежда в обилни количества себум, е нормално да се появяват пъпки по лицето ви. Но в зряла възраст появата им в повечето пъти е сигнал за нещо конкретно, което се случва в организма ви.

В този смисъл обаче, много по-лесно е да контролирате появата на подобни несъвършенства по кожата, защото имате по-ясна представа на какво се дължат.

Обикновено това са променени нива на хормоните или нарушаване на някой от ежедневните козметични ритуали. Ако някога изненадващо се появи пъпка на лицето ви, вижте кои са най-вероятните причини за това и побързайте да ги отстраните.

1. Използвате непочистена четка за грим.

Четките за грим трябва да се почистват на всеки две-три седмици, но обикновено дисциплината в това отношение често се нарушава. Почистването не отнема почти никакво време. Може да го правите сутрин, след като вече сте нанесли грима си, за да може четката да е суха и готова за употреба на следващия ден. Почистването става, като накиснете четката в топъл разтвор на бебешки шампоан и вода. Оставете я да поседи за няколко минути, след което я изплакнете под течаща студена вода. Разтворете четката хубаво, за да сте сигурни, че водата е добре изтръскана от всички косми. Оставете я легнала, за да изсъхне.

2. Използвате нов продукт за лице.

Ако наскоро сте сменили продукта за грижа или за грим, който използвате, това може да бъде причина за реакция на кожата. След като тя не реагира добре, значи трябва да смените продукта.

3. Подсушавате лицето си с мръсна кърпа.

За лицето винаги е добре да използвате различна кърпа от тази за ръцете или за тялото.

4. Не пиете достатъчно вода.

Издайническият знак за дехидратирана кожа са именно неравностите по кожата и пъпките. Веднага е добре да промените количеството вода, което приемате на ден.

5. Предменструален синдром.

Това е причина, която няма как да премахнете, но може да се опитате да не консумирате много захар в тези дни, както и да намалите кафето. Това значително ще облекчи страничните ефекти от този синдром.

6. Имате нужда от освежаваща маска за лице.

Ако от известно време не сте ползвали маска за кожата на лицето, тя реагира. Понякога тя се нуждае просто от допълнителен тласък. Като такъв служат именно хидратиращите и регенериращите маски за лице. Такава маска се използва минимум веднъж седмично, в зависимост от типа на кожата на лицето ви. Ако сте имали тежък уикенд, маската за лице е задължителна стъпка от възстановяването ви.

7. Повърхността на мобилния ви е мръсна.

Забележете къде точно са се появили пъпчиците – може би са точно там, където държите телефона си. Това означава, че е време да го почистите с дезинфектант.

8. Не сменяте често калъфките на възглавниците си.

Много хора все още не знаят, че в калъфките се събират голяма част от бактериите по кожата, които се задържат в нея през деня. От друга страна през нощта кожата ви отделя себум, който също остава по калъфката и всяко следващо опиране на лицето ви в нея, води до замърсяването на кожата.

9. Пестите от хидратиращите продукти.

Много дами правят грешката да пропускат нанасянето на крем преди лягане, но това води до още по-голямо производство на себум, вследствие на свръхкомпенсация на кожата. Това може да доведе до поява на пъпки. Така че, хидратирането всеки ден, дори два пъти на ден, е идеалният вариант за неговия тонус.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
Когато не си измивам лицето от грима
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Katnip ( преди 10 години )
Хахах, статията ч четох в пулс.бг вече:ДНай-вече трябва да се наспиваме, да пием редовно вода и да внимаваме с козметиката. От силно ароматизирани кремове излизат пъпки.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар