IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съвети за красота след запой

15 май 2014 07 24

Как да скриете белезите от бурната нощ

Снимка: thinkstockphotos.com

Снимка: thinkstockphotos.com

Ако сте изкарали бурна, весела нощ, по време на която сте употребили солидно количество алкохол, то едва ли на сутринта ще се събудите в най-добрата си форма. Много по-вероятно е след запоя да чувствате главата си пулсираща и да ви се гади. Един бърз поглед в огледалото ще ви покаже всички признаци на махмурлука и веднага ще изпаднете в паника как точно да маскирате вида си пред своя шеф и от колегите си.

Не изпадайте в паника, дами! Има няколко основни неща, които могат да прикрият следите от дивата нощ. Следвайте тези съвети за красота, след като пиете един аспирин и измиете лицето си от снощния грим:

1. За подпухналите клепачи

Вашите клепачи вероятно са подпухнали, а под очите си имате тъмни кръгове в резултат на дехидратацията и липсата на сън. Можете да направите компрес на очите като ги масажирате леко с охладен метал (може да ползвате лъжица) или да си сложите охлаждаща маска за лице, която преди това е била в хладилника. Другият вариант е да охладите за няколко минути пликчета с чай от лайка във фризера и да ги сложите върху клепачите си. Можете да използвате и серума Clinique All About Eyes De-Puffing Eye или този на Garnier – Skin Renew Anti-Puff Roller Eye.

2. Хидратация

Не забравяйте, че вашата кожа е жадна за вода. Използвайте овлажняваща основа за лице, с която ще прикриете лошия тонус на кожата си. BB кремът е за предпочитане пред типичните основи за грим, тъй като дава на кожата свежест. Прахообразните и матови покрития ще направят кожата ви още по-бледа. Можете да използвате продукта на L' Oreal – Youth Code BB Cream.

3. Озарете очите си

Сега не е време за тъмен, опушен грим. Използвайте бели сенки или бяла очна линия, за да направите очите да изглеждат по-малко червени и раздразнени. Бялата очна линия по вътрешния контур на долния клепач ще направи очите ви по-свежи, по-ярки и по-живи. Завършете грима си с един слой спирала.

4. Освежете кожата си

Внесете живот на вашата лишена от сън кожа със свеж руж в ябълков оттенък. С него лицето ви ще има по-здрав и свеж вид.

5. Наблегнете на устните

Повечето гримьори съветват дамите да избират винаги една фокусна точка в лицето си – или очите, или устните си. При обстоятелствата, че сте махмурлия, по-добре е тази фокусна точка да бъдат устните ви, а не акцентът да е върху уморените ви очи. Затова можете да оцветите устните си в смел нюанс на розовото или кораловото.

6 . Дайте свежест и на косата си

Това е моментът да използвате сух шампоан за коса, тъй като едва ли ще имате време да се къпете. Напръскайте продукта в корените и той ще донесе живот на цялата ви сутрешна визия. След това завършете косата си във висока конска опашка или си направете артистичен, небрежен кок.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
доста ценни съвети, особено за мен напоследък!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар